Dünyanin En Yasli Tek Yumurta Ikizleri Japonya'da Tescillendi

Guinness Dünya Rekorlari, dünyanin en yasli tek yumurta ikizlerinin Japonya’da oldugunu ve ikiz kiz kardesler Umeno Sumiyama ve Koume Kodama’nin 107 yil 300 gündür yasadigini aktardi.

Dünyanin En Yasli Tek Yumurta Ikizleri Japonya'da Tescillendi
Guinness Dünya Rekorlari, dünyanin en yasli tek yumurta ikizlerini tescilledi. Japonya’daki 107 yasindaki kiz kardesler Umeno Sumiyama ve Koume Kodama, Guinness tarafindan 107 yil 300 gündür yasayan en yasli tek yumurta ikizi olarak onaylandi. Sumiyama ve Kodama, Japon ikiz kardesler Kin Narita ve Gin Kanie’nin kirdigi rekoru da kirdi. Her ikisi de sosyal insanlar olarak tanimlanan Sumiyama ve Kodama’nin 5 Kasim 1913’te Shodoshima adasinda dogdugu belirtildi.

Kiz kardeslerin tescili, Japonya’da ulusal bir tatil olan Yaslilara Saygi Günü ile ayni zamana denk gelecek sekilde yapildi. Covid-19 nedeniyle önlem olarak Japonya’nin farkli bölgelerinde yasayan kiz kardeslere ayri bakim evlerinde görevli personel tarafindan sunulmak üzere resmi sertifikalar gönderildi. Guinness tarafindan yapilan açiklamada, ikizlerin 1 Eylül’de yeni unvan sahipleri olarak tanindigi aktarildi. Sumiyama’nin 4 çocugu, Kodama’nin ise 3 çocugu oldugu açiklandi.

Daha önceki rekorun sahipleri Kin ve Gin ise, Ocak 2000’de Kin’in ölümünden bu yana 107 yil 175 gün ile en yasli tek yumurta ikizi unvanini elinde tutuyordu. Kin’in ardindan Gin de 2001’de 108 yasinda hayatini kaybetti. Isimleri Japonca altin ve gümüs anlamina gelen Kin ve Gin, 1 Agustos 1892’de Nagoya’da dogdu.

Dünyada yasam süresi en yüksek ülke olan Japonya’da yaslilar büyük saygi görüyor. Guinness’e göre dünyada yasayan en yasli kisi ise, 118 yasindaki Japon kadin Kane Tanaka.
Kaynak: İHA