Yunanistan'da Saglik Çalisanlari Kovid-19'A Karsi Asi Zorunlulugunu Protesto Etti

Yunanistan'da saglik çalisanlari, hükümetin kendilerine yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asisi zorunlulugu getirmesi nedeniyle gösteri düzenledi.

Asi olmayan saglik çalisanlarinin is akitlerinin askiya alinmasi karari, baskent Atina'da protesto edildi.

Devlet Hastaneleri Çalisanlari Panhelenik Federasyonunun (POEDIN) çagrisi üzerine yerel saatle 10.00-15.00 arasinda is birakma eylemi yapilirken, hiçbir saglik çalisaninin issiz kalmamasi talebiyle Saglik Bakanligi önünde eylem yapildi. Bir grup saglik çalisani ise eyleme daha sonra Parlamento binasi önünde devam etti.

POEDIN'in yaptigi yazili açiklamada, "Federasyonumuz asiyi destekleyen bir mücadele içinde olmustur ve olmaya devam etmektedir. Meslektaslarimiza asi randevusu almalari için çagrida bulunduk. Ancak meslektaslarimizin islerini kaybetmelerine izin veremeyiz." ifadelerine yer verilirken, asi olmayan saglik personelinin is akitlerinin askiya alinmasinin saglik sisteminde ciddi sorunlara yol açabilecegine dikkat çekildi.

Hükümet kaynaklari ise saglik sisteminde karsi karsiya kalinabilecek olasi sorunlari çözmek için sözlesmeli personel alimi, hastaneler arasinda personel degisimi ve özel sektörle is birligi gibi yöntemlere basvurulacagini duyurdu.

Hükümet, 1 Eylül'e kadar en az bir doz asi olmayan yaklasik 7 bin saglik çalisaninin is akdini askiya almisti.

Kaynak: AA