Yahudi Yerlesimcilerden Bati Seria'da Filistinlilerin Ev Ve Araçlarina Saldiri

KUDÜS – Yahudi yerlesimciler, isgal altindaki Bati Seria’nin kuzeyindeki Nablus kentinde Filistinlilerin ev ve araçlarina saldirdi.



Filistin Kurtulus Örgütüne (FKÖ) bagli Bati Seria’nin kuzeyindeki Yahudi Yerlesim Birimleri Dosyasi Sorumlusu Gassan Daglas, AA muhabirine yaptigi açiklamada, bir grup Yahudi yerlesimcinin Nablus’a bagli Burine beldesine baskin düzenledigini söyledi.

Daglas, çevredeki Yitzhar Yahudi yerlesim birimi sakini yerlesimcilerin, Filistinli Safvan ailesine ait evi tasladigini ve yanindaki iki araca zarar verdigini aktardi.

Isgal altindaki Bati Seria, büyük çogunlugu silahli olan Yahudi yerlesimcilerin Filistinlilere yönelik giderek artan saldirilarina tanik oluyor.

Birlesmis Milletler Insani Isler Koordinasyon Ofisinin verilerine göre, yil basindan 21 Mayis'a kadar geçen süre zarfinda, Filistinlilerin mülklerine yönelik 154 ve yaralanmayla sonuçlanan 66 saldiri kayda geçti.

Israil'in 1967'de isgal ettigi Bati Seria'da 250'den fazla yasa disi Yahudi yerlesim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden yaklasik 500 bin fazla Yahudi yerlesimci, isgal altinda yasayan Filistinliler için hayati daha da zor hale getiriyor.

Uluslararasi hukuka göre, isgal altindaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerlesim birimleri yasa disi kabul ediliyor.

Kaynak: AA