Tekirdag'da 'Koç Güzellik' Yarismasi Yapildi

Yarismayi Ahmet Heyecan'in 'Pehlivan' ismini verdigi koç kazandi.

Tekirdag'in Süleymanpasa ilçesinde "Tarim ve Teknoloji Günleri Fuari" etkinlikleri kapsaminda "koç güzellik" yarismasi düzenlendi.

Karaevli Mahallesi'ndeki fuar alaninda düzenlenen yarismaya 10 yetistirici katildi.

Yarismada jüri, koçlarin vücut uzunlugu, hayvanin yerden yüksekligi, but genisligi ile irk özelliklerini en iyi tasiyan ve en bakimli koç kriterlerine göre degerlendirme yapti.

Üreticiler de hayvanlarinin jüri tarafindan degerlendirmesini heyecanla izledi.

Tekirdag Damizlik Koyun Keçi Yetistiricileri Birligi Baskani Cemalettin Toluca, burada yaptigi açiklamada, yarismayi üreticilerin her yil heyecanla bekledigini söyledi.

Koç güzellik yarismasinin altincisini düzenlediklerini ifade eden Toluca, söyle konustu:

"Birlik olarak fuarda çesitli yarismalarimiz olacak. Yetistiricilerimiz bugün degerli koçlarini getirip yarismaya katildilar, tesekkür ediyorum. Bizim için yarismaya katilan herkes birinci. Önemli olan hayvanlari güzel yetistirip buraya katilmak. Yarismadaki amacimiz Tekirdag'daki damizlik irklarinin sayisini artirip daha çok yetistirmek ve diger bölgelere damizlik hayvan satabilmek."

Jürinin yaptigi degerlendirme sonucu Ahmet Heyecan'in koçu birinci, Okan Yavuz'un koçu ikinci, Nedim Yildiz'in koçu üçüncü oldu.

"Pehlivan" ismini verdigi koçuyla birinci olan Ahmet Heyecan, hayvanina gözü gibi baktigini ve birincilik ödülünü aldigi için mutlu oldugunu dile getirdi.

Dereceye giren yetistiricilere hediyeler verildi.
Kaynak: AA