Sel Felaketinde Evlerini Kaybeden Babaçay Köyü Sakinleri AFAD Yasam Konteynerlerine Yerlestirildi

Köy sakini Naciye Demircioglu: 'Çok zor günler geçirdik. Su an devletimiz bir yuva verdi bize. Bir yere ait gibi hissediyoruz kendimizi. Ama insallah kisa sürede güvenli bir ortamda ev verirlerse çok daha mutlu olacagiz'

GÖKHAN GÜCÜKLÜOGLU - Sinop'un Ayancik ilçesinde 11 Agustos'ta yasanan sel felaketinde 40 evin yikildigi Babaçay köyünde, evsiz kalan vatandaslar AFAD tarafindan olusturulan yasam konteynerlerine yerlestirildi.

Selin ardindan geçici olarak ilçedeki yurt ve okul binalarinda konaklatilan köy sakinleri, kurulumlari tamamlanan 40 yasam konteynerine tasinmaya basladi.

AFAD tarafindan tüm ihtiyaçlari karsilanan selzedelerin, barinma ihtiyaçlari ise yeni evler insa edilene kadar yasam konteynerlerinde karsilanacak.

Yasam konteynerine yerlesen köy sakinlerinden Seref Sahin, AA muhabirine, yasadiklari felaketin ardindan devleti her an yanlarinda hissettiklerini söyledi.

Dokuz kisilik bir aile olarak selin ortasinda kaldiklarini ve çok zor saatler yasadiklarini anlatan Sahin, "Torunlarimiz vardi, onlar çok korktular. Yasadiklarimizi unutmalari çok zor. Ama devletimize Allah zeval vermesin. Her ihtiyaçlarimizi karsiladilar. Yeme, içme, konaklama hepsini hallettiler. Esimle birlikte simdi burada iki kisi yasiyoruz. Evlerimiz yapilana kadar yasamaya devam edecegiz. Memnunuz simdilik." diye konustu.

Konteynere yerlesen Naciye Demircioglu da sel sularindan daglara kaçarak kurtulduklarini dile getirdi.

Zor zamanlar geçirdiklerini belirten Demircioglu, sunlari dile getirdi:

"Çok günler geçirdik. Su an devletimiz bir yuva verdi bize. Bir yere ait gibi hissediyoruz kendimizi. Ama insallah kisa sürede güvenli bir ortamda ev verirlerse çok daha mutlu olacagiz. Bizim evimiz maalesef selde tamamen gitti. Dag yamaçlarina kaçarak hayatimizi kurtardik. En son babam evden çikti, 5 dakika sonra ev yikildi. Komsularimizi kaçmaya ikna etmeye çalistik ama kaçmadilar. Esim özellikle evlerden çikarmaya çok çalisti, maalesef olmadi. Hepsi için çok üzgünüz."

Demircioglu, zor geçen süreçte kendilerine destek olanlara tesekkür ederek, "Hep yanimizda oldular. Allah herkesten razi olsun." ifadesinde bulundu.

AFAD tarafindan olusturulan yasam konteynerlerine yerlestirilen vatandaslara Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügünde görevli psikologlar destek veriyor.
Kaynak: AA