Samsun'da 'Çocuklar Okula, Veliler Asiya' Kampanyasi Baslatildi

Il Saglik Müdürü Muhammet Ali Oruç: 'Kovid19'un çok yogun yasandigi dönemlerde ister istemez okullar da kapanmak zorunda kaldi. Geldigimiz noktada elimizde güçlü bir silahimiz var; asi'

Samsun'da veliler ve okul servis soförlerinin asilanmasi, ikinci ve üçüncü doz asi oraninin artirilmasi amaciyla "Çocuklar Okula, Veliler Asiya" kampanyasi baslatildi.

Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karsi bagisikligin artirilmasi için Il Saglik ve Il Milli Egitim müdürlüklerince baslatilan kampanya kapsaminda, Fahrettin Ulusoy Ilkögretim Okulu bahçesinde etkinlik düzenlendi. Etkinlikte, çocuklarini okuluna teslim eden veliler, asi stantlarina giderek Kovid-19 asisini oldu.

Il Saglik Müdürü Muhammet Ali Oruç, burada yaptigi açiklamada, dünyanin 1,5 yildir salginla mücadele ettigini söyledi.

Geçen yil salgin nedeniyle okullarin ve bazi is yerlerinin kapandigini hatirlatan Oruç, "Kovid-19'un çok yogun yasandigi dönemlerde ister istemez okullar da kapanmak zorunda kaldi. Geldigimiz noktada elimizde güçlü bir silahimiz var; asi. Asiyi ne kadar çok artirabilirsek, toplumsal antikoru artirabilirsek bizim için o kadar iyi olacak." dedi.

Okullarin tekrar kapanmasini istemediklerini vurgulayan Oruç, "Saglikli egitim olsun, okullar daha güvenli olsun diye 'Çocuklar Okula, Veliler Asiya' kampanyasi baslattik. Samsun'da 2-5 Eylül arasinda bazi okullarimizla birlikte asilama noktalarimiz olacak. Ögretmenlerimizin, velilerimizin, servis ve kantin çalisanlarinin, vatandaslarimizin bu dönemde asisini yaptirmasini istiyoruz. Daha güvenli okullar olmasini ve çocuklarin egitiminin aksamamasini istiyoruz." diye konustu.

Ögrenciler ise velilerine çagrida bulunarak, yüz yüze egitim için asi olmalarini istedi.

Kaynak: AA