Mesleki Uzmanlik Egitimleri Yeni Katilimcilarini Bekliyor

sahibinden.com ve TOBB'un hayata geçirdigi ücretsiz egitimlerden, gayrimenkul egitimi 13 Eylül ve 4 Ekim'de, araç ticareti egitimi ise 13 Eylül'de baslayacak

sahibinden.com ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi'nin (TOBB), emlak danismanligi ve araç ticareti yapan kisilerin uzmanlasmasi ve yeni girisimcilerin yetismesi için hayata geçirdigi Mesleki Uzmanlik Egitimleri yüksek katilimla devam ediyor.

sahibinden.com'dan yapilan açiklamaya göre, isini daha profesyonel yapmak isteyen herkese açik olan egitim programina bugüne kadar yaklasik 5 bin kisi basvurdu.

Ilk egitim programi döneminin sona ermesinin ardindan ilk dönem katilimcilari temmuz ayi sonunda sertifikalarini aldi. Agustos ayinda baslayan yeni programlara profesyonellerin ve sektöre adim atmak isteyen girisimcilerin yogun ilgisi devam ediyor.

Gayrimenkul alaninda 13 Eylül ve 4 Ekim tarihlerinde, araç ticareti alaninda ise 13 Eylül tarihinde baslayacak ve sektörde yetkinlestirmeyi amaçlayan ücretsiz egitim programlarina basvurmak isteyenler Sahibinden Akademi üzerinden kayit yaptirabiliyor.

Mesleki Uzmanlik Egitimleri, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sürekli Egitim Merkezi tarafindan hazirlanan egitimlerle tasinmaz ticareti ve motorlu kara tasiti ticareti sektöründe faaliyet gösteren profesyonellerin mesleki yetkinliklerini artirirken, yetki belgesi sürecinde de onlara destek oluyor. Ayrica, bu alanda is kurmak isteyen yeni girisimcilerin de mesleki egitimlerini tamamlayarak yönetmelige uygun sekilde sektöre adim atmalari hedefleniyor.

- Çevrim içi egitimler dört farkli baslikta

Mesleki Uzmanlik Egitimleri kapsaminda düzenli olarak gerçeklesen egitimler, Sahibinden Akademi çevrim içi egitim platformu üzerinden canli veriliyor.

Dört farkli baslikta ele alinan egitimler, Yasal Mevzuat ve Formlar, Is Yönetimi, Müsteri Iliskileri, Dijital Platformlarda Pazarlama konularini kapsiyor. Bu sertifikayi alan emlak profesyonelleri, Tasinmaz Ticareti Hakkinda Yönetmelik kapsaminda Yetki Belgesi almak için ihtiyaç duyduklari üniversite onayli 100 saatlik egitim sartini saglamis oluyor.

Sertifika programindaki sektörel egitimlere ek olarak, katilimcilar Mesleki Yeterlilik Sinavi Hazirlik Egitimi’nden de faydalanabiliyor. TOBB Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri ile gerçeklestirilen is birliginin kapsaminda Mesleki Yeterlilik Belgesine ihtiyaç duyan tüm sahibinden.com kullanicilarina, sinav ücretlerinde indirim saglaniyor.

Kaynak: AA