Kipas Holding'den Afetzedelere 2 Milyon Liralik Destek

Kahramanmaras merkezli Kipas Holding'in, Türkiye'de son dönemlerde yasanan orman yanginlari ve sel felaketinden zarar gören vatandaslar için Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi'na (AFAD) 2 milyon lira bagista bulundugu bildirildi.

Sirketten yapilan yazili açiklamaya göre, sosyal projelerin yaninda egitime verdigi degerle Türkiye'ye okullar kazandiran, ögrencilere burs imkani ve 11 bin kisiye istihdam saglayan sirketin, 40 yila yaklasan tecrübesiyle maddi ve manevi olarak Türkiye'nin düzenlemis oldugu birçok projeye bugüne kadar önemli destek verdigi belirtildi.

Sirketin, Mehmetçik Vakfi'na yaptigi 1 milyon liralik bagisin ardindan Kahramanmaras Orman Bölge Müdürlügü ile imzaladigi "500 Bin Agaç Bagisi Projesi" protokolü kapsaminda 5 milyon liralik destekte bulundugu, son olarak da salgin dönemi için 1,5 milyon lira, Kipas Holding istiraki olan Akedas olarak da 1 milyon lira destekte bulunarak toplamda 2,5 milyon lira destek sagladigi kaydedildi.

Kipas Holding'in son destekleriyle Orman Bölge Müdürlügü ve AFAD'a toplamda 7 milyon liralik bagista bulundugu belirtildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Kipas Holding Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Hanefi Öksüz, son dönemlerde Türkiye'de ciddi afetlerin yasandigini aktardi.

- "Dogadan tükettigimizi yerine koymak zorundayiz"

Kipas Holding olarak yaralarin sarilmasi amaciyla ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirten Öksüz, sunlari kaydetti:

"Bildiginiz gibi ülkemizde büyük orman yanginlari, büyük sel felaketleri oldu. Kipas Holding olarak, orman yanginlarindan önce Kahramanmaras'ta agaçlandirma yapmak için Kahramanmaras Orman Bölge Müdürlügü'müze 5 milyon lira yardimda bulunmustuk. Çünkü ister istemez bacalarimizdan salinan gazi tekrar ormanlarimiz temizliyor. Burada bir sorumluluk algiliyoruz. Dogadan tükettigimizi yerine koymak zorundayiz. Bu bilinçle hareket ediyoruz. Bu bakimdan 500 bin agaç dikimi için anlasmistik. O konuda 5 milyon lira destegimiz olmustu. Simdi de biliyorsunuz devletimizin açtigi 'Bende Varim' kampanyasi var. Bu hesaba Kipas Holding Yönetim Kurulu olarak 2 milyon lira destek olmaya karar verdik. Yani toplam 7 milyon lira katkimiz olmus oldu. Insallah bir an önce bu felaketlerin yarasi sarilir. Ben buna inaniyorum. Yanan ormanlarimiz yeniden yeserecek."

Afetlerde hayatini kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve sevdiklerine sabir dileyen Öksüz, "Devletimiz büyük ve güçlüdür. Devlet-millet is birligi ile yasanan bu felaketi de insallah bir an önce asariz ve yasanan aci olaylardan gerekli dersleri çikartiriz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA