KAYSO Baskani Büyüksimitci'den 'Kisitlama Günlerine Geri Dönmeyi Istemiyoruz' Uyarisi Açiklamasi

'Su an aktif vakalarimizin ve hastanelerde yatan hastalarimizin çok büyük kismi asisi tamamlanmamis kisilerden olusuyor. Kisitlama günlerine geri dönmeyi istemiyoruz'

Kayseri Sanayi Odasi (KAYSO) Baskani Mehmet Büyüksimitci, egitim, is ve sosyal hayatin sekteye ugramamasi için asinin önemini vurgulayarak, "Su an aktif vakalarimizin ve hastanelerde yatan hastalarimizin çok büyük kismi asisi tamamlanmamis kisilerden olusuyor. Kisitlama günlerine geri dönmeyi istemiyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

KAYSO'dan yapilan yazili açiklamaya göre, odanin agustos ayi olagan meclis toplantisi video konferans yöntemiyle gerçeklestirildi.

Büyüksimitci, toplantida yaptigi konusmada, son zamanlarda vaka sayilarinin tedirgin edici seviyelere ulastigini belirtti.

Vatandaslara asi olmalari yönünde çagrida bulunan Büyüksimitci, sunlari kaydetti:

"Tedbirli olmazsak salgini durdurmak çok daha uzun sürebilir. Egitim, is ve sosyal hayatin sekteye ugramamasi için asi olmazsa olmaz gereklilik haline gelmistir. Zira henüz toplumsal bagisikligi elde etmis degiliz. Bilindigi üzere, en az iki doz asi olmadan da bagisiklik elde edilemiyor. Su an aktif vakalarimizin ve hastanelerde yatan hastalarimizin çok büyük kismi asisi tamamlanmamis kisilerden olusuyor. Kisitlama günlerine geri dönmeyi istemiyoruz. Dolayisiyla birinci önceligimiz, üretimin sekteye ugramamasi adina, öncelikle isletmelerimizde asi olma oranlarimizi daha da yukarilara çekmemiz, sonra da bireysel asilarimizi olarak topluma karsi ödevimizi yerine getirmemiz gerekiyor."

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini sürecinde verimliligin, dijitallesmenin, yapay zekanin ve yalin üretimin daha da ön plana çiktigina dikkati çeken Büyüksimitci, 2020 yili ocak ayinda Kayseri Model Fabrika'yi kurarak, Istanbul, Çorum, Aksaray, Nevsehir gibi illerin katilimi ile 50'nin üzerinde farkli kurumdan 480'in üzerinde sanayiciye egitim verdiklerini aktardi.

Kayseri Model Fabrika'nin yeni uygulamalari ile tüm model fabrikalara örnek teskil edecek güzel projelere imza attiklarina deginen Büyüksimitci, "Kelimenin tam manasi ile tüm Türkiye'ye model olacak bir fabrika oldu. KAYSO bünyesinde Verimlilik Koordinasyon Ofisi kurarak 4 farkli sektörden 50 firmaya 15'er gün yalin üretim konusunda egitim ve danismanlik hizmeti verdik." ifadesini kullandi.

- "Temmuz ayi ihracatimiz yüzde 9,08 artti"

TÜIK'in temmuz ayi ihracat rakamlari hakkinda da bilgi veren Büyüksimitci, söyle devam etti:

"Temmuz ayi ihracatimiz, geçtigimiz yilin ayni ayina göre yüzde 9,08 artisla 258,3 milyon dolar olarak gerçeklesti. 2021 yili ilk yedi aylik artisimiz ise geçen yilin ilk yedi ayina göre yüzde 43,97. Türkiye'nin ihracati ayni dönemde yaklasik yüzde 35 artti. 9 günlük Kurban Bayrami tatilinin etkisi ile rakamlarimizda haziran ayina göre bir miktar düsüs olsa da sanayicilerimizin de gayreti ile önümüzdeki aylarda bunu telafi edecegimize inaniyorum."
Kaynak: AA