Katar Emiri Al Sani Ingiltere Disisleri Bakani Raab Ile Afganistan'daki Gelismeleri Görüstü

Katar Emiri Seyh Temim bin Hamed Al Sani, Ingiltere Disisleri Bakani Dominic Raab ile basta Afganistan'daki gelismeler olmak üzere uluslararasi ve bölgesel meseleleri ele aldi.

Katar Emirlik Divani'ndan yapilan yazili açiklamaya göre, Al Sani, Raab baskanligindaki Ingiliz heyeti baskent Doha'da kabul etti.

Ikili iliskileri gelistirme yollarinin ele aldigi görüsmede, basta Afganistan'daki gelismeler olmak üzere uluslararasi ve bölgesel meseleler degerlendirildi.

Ingiliz Bakan Raab, Emir Al Sani'ye, Katar'in Afganistan'da baris süreci için sarf ettigi çabalar ve sivillerin tahliyesine sagladigi katki nedeniyle ülkesinin tesekkürlerini iletti.

- Taliban'in ülkeye hakim olma süreci

ABD ile Taliban arasinda Subat 2020'de varilan baris anlasmasi çerçevesinde, bu yil uluslararasi güçlerin Afganistan'dan geri çekilme süreci basladi.

Anlasma, yabanci güçlere saldirilmamasini öngörürken, Taliban'in Afgan güvenlik güçlerine yönelik eylemlerine dair hüküm getirmedi.

Afgan hükümetiyle Doha'daki müzakereleri devam ettiren Taliban, es zamanli sekilde, hazirandan itibaren Afganistan'da birçok ilçeye, son bir ayda da vilayet merkezlerine hizla hakim oldu.

Baskent Kabil'i kusatan Taliban, 15 Agustos'ta Cumhurbaskani Esref Gani'nin ülkeyi terk etmesinin ardindan kenti çatismasiz sekilde kontrolüne aldi.

Kaynak: AA