Ikitelli Çevre Sanayi Sitesi'ndeki Yanginda Agir Yaralanan Kisi Kurtarilamadi

Basaksehir'deki Ikitelli Çevre Sanayi Sitesi'nde önceki aksam çikan yanginda agir yaralanarak hastaneye kaldirilan kisi hayatini kaybetti.

Ziya Gökalp Mahallesi'nde bulunan Çevre Sanayi Sitesi 11. Blok'ta baslayan ve büyüyerek 10. Blok'a da siçrayan yanginla ilgili olay yeri incelemesi sürüyor.

Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemlerini sürdürürken yanan bazi is yerlerinin sahipleri ve çalisanlar, olay yerindeki incelemeleri takip ediyor.

- "Komsumuzun alev topu seklinde saga sola kosustugunu gördüm"

Yangin sirasinda agir yaralanarak Bagcilar Egitim ve Arastirma Hastanesine kaldirilan Siracettin Yilmaz'in, yapilan müdahaleye ragmen kurtarilamadigi ögrenildi.

Sanayi sitesi çalisanlarindan görgü tanigi Sahin Debkici, çalisirken dükkanin içerisinden disarida büyük bir alev gördügünü söyledi.

Debkici, olay sonrasi disari çiktigini belirterek, "Komsumuzun (Siracettin Yilmaz) alev topu seklinde saga sola kosustugunu gördüm. Arkasindan biri hortumla su tutuyordu. 'Su tutma, su tutma' diye haykirdim. Ben bagirinca yukaridakiler duymus. Ben içeriden kostum örtüyü aldim, arkadasa sarildim. Benim dükkanin önünde, arabanin arka kisminda söndürdük." diye konustu.

Yangina müdahale etmeye çalistigini dile getiren Debkici, "Komsunun arabasina dogru alev gidiyordu, söndürmek için müdahale ettim." dedi.

- Yangin ani kameralara yansidi

Bu arada yanginin ilk çikis anina iliskin görüntüler, vatandaslarca cep telefonu ile kaydedildi.

Kameralara yansiyan görüntülerde alevlerin çiktigi dükkana ekiplerin müdahalesi ve vatandaslarin itfaiye ekiplerine seslenisi yer aliyor.

Kaynak: AA