GÜNCELLEME - ABD'nin New York Kentinde Sel Nedeniyle Olaganüstü Hal Ilan Edildi

New York ve Passaic'te 8 kisi yasamini yitirdiÖLÜ SAYISI GÜNCELLENDI.

ABD'nin New York kentinde asiri yagislarin yol açtigi sel nedeniyle olaganüstü hal ilan edilirken, New York ve New Jersey eyaletinin Passaic kentinde 8 kisi hayatini kaybetti.

New York Polis Teskilatindan yapilan açiklamada, firtina ve selin etkili oldugu New York'ta biri çocuk 7 kisinin yasamini yitirdigi bildirildi.

Passaic Belediye Baskani Hector Lora, yagislardan etkilenen Passaic kentinde araci sular altinda kalan bir kisinin hayatini kaybettigini belirtti.

New York Belediye Baskani Bill de Blasio, Twitter'dan yaptigi açiklamada, asiri yagislar nedeniyle New York'ta olaganüstü hal ilan edildigini bildirdi.

Blasio, kentte etkili olan siddetli yagmur ve sele dikkati çekerek tarihi bir hava olayi ile mücadele ettiklerini vurguladi.

New York Belediyesi Ulasim Idaresi, metro istasyonlarinin sular altinda kalmasi nedeniyle tüm hizmetlerin askiya alindigini duyurdu.

Sosyal medyada yapilan paylasimlarda, sel nedeniyle metronun kullanilamadigi belirtilirken, insanlardan metro ve sel bölgelerinden uzak durmalari istendi.

Kaynak: AA