Gaziantepli Genç Bilisimciler 'Yazilim Köyü'nde Is Dünyasiyla Bulusacak

Gaziantep'te, Büyüksehir Belediyesinin kent ve ülke teknoloji alanina katki saglamak amaciyla kuracagi 'Yazilim Köyü'nde gençlere proje ile is görüsmeleri için donanimli toplanti odalari, fon, hibe destegi, staj ve is imkani, çalisma atölyeleri sunulacak Yerel yöneticilerin desteklemesi yönüyle örnek olmasi hedeflenen projeyle yetenekli genç yazilimcilar, teknoloji anlaminda kent ve ülkeye fayda sunacak Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin: 'Kalkinma artik yerelden basliyor. Eger çocuklarimizi yerel anlamda yetistiremezsek, onlarin rekabet etme gücünü artiramazsak o zaman onlardan istifade edemiyoruz'

FIRAT ÖZDEMIR - Gaziantep Büyüksehir Belediyesi, kentteki genç yazilimcilarini bilisim sistemine dahil etmek amaciyla kuracagi "Yazilim Köyü"yle, ülke ve kentin teknoloji anlaminda gelismesine katki saglayacak.

Büyüksehir Belediyesi "Genç Dostu Sehir" anlayisiyla gençlerin gelecegine destek sunmak amaciyla çalismalar yürütüyor. Bu kapsamda Bilgi Islem Daire Baskanligi, Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Baskanligi ile Kültür ve Turizm Daire Baskanliginin is birliginde, "Yazilim Köyü Projesi" hazirlandi.

Gençlik ve Spor Bakanligi ile Türkiye Belediyeler Birligince düzenlenen "Genç Dostu Sehirler Fikir ve Proje Yarismasi"nda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan ödül alan proje kapsaminda ketteki proje ve is görüsmeleri için donanimli toplanti odalari, fon, hibe destegi, staj ve is imkani, çalisma atölyeleri sunulacak.

Sehirdeki 4 üniversite, teknoparklar, teknoloji ofisleri, oda ve borsa kurumlarinin destegiyle yürütülecek projeye katilan gençler, etkinlik, yarisma ve festivallerle gelistirdikleri yazilimlarin pazarlanmasi ve katma degere dönüstürülmesi için yatirimcilarla bulusacak.

- "Genç dostu sehirler kategorisine gitmek için çalisiyoruz"

Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, AA muhabirine, Cumhurbaskani Erdogan'in elinden en iyi fikir projesi olarak aldiklari ödülün kendilerini mutlu ettigini söyledi.

Sehrin gelismesi için birçok hedefleri olugunu ifade eden Sahin, "Kentimize 'sanayi, kültür sehri' diyorduk artik yatirim ve tesislerimizi tamamladikça 'bilim, teknoloji, egitim sehri' diyoruz. Genç dostu sehirler kategorisine girmek için çalisiyoruz." dedi.

Sahin, "Genç dostu sehrin egitim, bilim-teknoloji, kültür-sanat ve spor alanindaki gelismelerle saglandigina isaret ederek, gençlerin katiliminin önemli oldugunu ve yerel yönetimlerin gençlere önem vermesi gerektigini dile getirdi.

- "Yazilimcilara mentorlük yapiyoruz"

Büyüksehir Belediyesinin bu çerçevede önemli gelisme ve çalismalar yürüttügüne dikkati çeken Sahin, sunlari kaydetti:

"Yazilimda milli olmadan milletlerarasi olunmadigini gördük. Bilgi ekonomisi çagindayiz ve beseri sermaye önemli. Bu isi yapacak beseri sermayeye yatarim yapmak gerekiyor. Yazilim Köyü'ne kendi yazilimlarini yapacak gençleri aliyoruz, bu yazilimcilara mentorluk yapiyoruz, kentteki 4 üniversite hocalariyla bir araya getirecegiz. Milli Egitim Bakanligi onayli dene-yap, robotik kodlama, çocuk akademisi bölümleriyle is birligi yapacagiz ve orda ciddi firsat ve imkanlar var. Biz onlara yapmak istedikleri seylerin malzeme destegi dahil her türlü destegi veriyoruz. Teknoloji sehrinin altyapisini, gençlerimizi bu alanda yetistirecek çalismalarini güçlendiriyoruz."

Sahin, yürüttükleri çalismalarla gençlerin teorigi uygulamayla birlestirerek kentte altyapiyi olusturacaklarini belirterek, gençlerin gelistirdigi yazilimlari yatirimcilarla bulusturarak, katma degere dönüsmesine imkan saglayacaklarini ifade etti.

- "Kalkinma yerelden basliyor"

Projenin kurduklari Bilis AS ile basladigini ve kisa sürede tamamlanacagini bildiren Sahin, "Kendi yaptigi yazilimi ticarilestirmezse, büyümezse sisteme dahil olmazsa gençler, bu sefer 'Yaptim da ne oldu?' diyor. Insana, gençlere yatirim yaptigimiz sürece de kentimiz, ülkemiz ve dünya kazanacaktir. Kalkinma artik yerelden basliyor. Eger çocuklarimizi yerel anlamda yetistiremezsek onlarin rekabet etme gücünü artiramazsak o zaman onlardan istifade edemiyoruz. Gençlerimize yapacagimiz küçük bir dokunusla çok büyük basari hikayelerine sebep oluyor. Azicik tesis ve destek büyük bir basariyi getiriyor." degerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA