FETÖ Yöneticisi Selahaddin Gülen'in 'Cinsel Istismar' Suçundan Yargilandigi Davada Tahliyesine Karar Verildi

Ankara'da Fetullahçi Terör Örgütü (FETÖ) yöneticiligi suçundan tutuklanan Selahaddin Gülen'in, Erzurum'da 15 yasindaki bir kiz çocuguna cinsel istismarda bulundugu iddiasiyla yargilandigi davada tahliyesine karar verildi.

Erzurum 1. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya, FETÖ elebasi Fetullah Gülen'in yegeni Selahaddin Gülen, Sincan 2 Numarali F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza Infaz Kurumundan Ses ve Görüntülü Bilisim Sistemi (SEGBIS) üzerinden katildi. Durusmada, sanik Gülen'in Erzurum Barosu tarafindan atanan avukat da hazir bulundu.

Hakkinda kirmizi bültenle arama karari bulunan ve yurt disina kaçtigi tespit edilen diger sanik Ammar Gülen ise durusmaya katilmadi.

Cumhuriyet savcisi mütalaasinda, Selahaddin Gülen'in tutukluluk halinin devamina karar verilmesini ve Ammar Gülen hakkinda çikarilan yakalama kararinin beklenmesini talep etti.

Sanik Gülen, özel avukat tuttuktan sonra esasa iliskin savunma yapmak için ek süre talep etti.

Mahkeme heyeti, sanik Selahaddin Gülen hakkinda haftada bir gün imza atmak karsiliginda yurt disi çikis yasagi koyarak "cinsel istismar" suçundan yargilandigi davada tahliyesine karar verdi. Heyet ayrica Gülen'in diger yegeni sanik Ammar Gülen hakkinda ise yakalama kararinin infazinin da beklenmesini kararlastirdi.

- Davanin geçmisi

Erzurum Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, 2007'de 15 yasindaki S.K'nin farkli tarihlerde cinsel istismara ugradigi ve sikayette bulunmasi üzerine sorusturma baslatildigi belirtiliyor.

Saniklar arasinda magdurun annesinin de bulunmasi üzerine S.K'nin ikamet ettigi adresten alinarak Nenehatun Kiz Yuvasi'na yerlestirildigi bildirilen iddianamede, magdurun, yuvadaki görevlilere aralarinda Fetullah Gülen'in kardesi Seyfullah ve oglu Ammar Gülen'in de oldugu kisilerce cinsel istismara ugradigini söyledigi kaydediliyor.

Iddianamede, 9 sanigin yargilama sonucu beraat ettigi, aralarinda Seyfullah ve oglu Selahaddin Gülen'in de bulundugu 31 süpheli ile farkli bir sorusturmada 32 kisi hakkinda kovusturmaya yer olmadigina karar verildigi anlatilarak, sorusturmanin FETÖ/PDY üyesi emniyet mensuplarinca kapatildigi iddialari üzerine 16 sanik hakkindaki yargilamanin ise ayri bir davada sürdügü aktarildi.

Aralarinda Fetullah Gülen'in yegenleri Ammar ve Selahaddin Gülen'in de oldugu 12 sanigin yargilandigi davada, Ammar ve Selahaddin Gülen'in dosyasi firari olduklari gerekçesiyle ayrilmisti.

Iddianamede saniklar Ammar ve Selahaddin Gülen'in "kisiyi hürriyetinden yoksun kilma" suçundan 6 yildan 21 yila, "çocugun nitelikli cinsel istismari" suçundan 24 yildan az olmamak üzere hapisle cezalandirilmalari talep ediliyor.

MIT Baskanliginin operasyonuyla yurt disinda yakalanarak Türkiye'ye getirilen Selahaddin Gülen, Ankara'da "silahli terör örgütü yöneticiligi" suçundan tutuklanmisti.

Kaynak: AA