Ege Bölgesi Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Ender Yorgancilar, Büyüme Rakamlarini Degerlendirdi

Ege Bölgesi Sanayi Odasi Baskani (EBSO) Ender Yorgancilar, büyümede sanayinin önemine dikkati çekti.

Yorgancilar, yaptigi yazili açiklamada, Türkiye ekonomisinin 2021 yilinin ikinci çeyreginde geçen senenin ayni dönemine göre yüzde 21,7 büyümesine iliskin, büyümede önceki çeyrekte oldugu gibi sanayinin öne çikmis olmasinin son derece önemli oldugunu bildirdi.

Yillik büyümede baz etkisi dikkate alindiginda bir önceki çeyrege göre büyümenin yüzde 0,9 gibi oldukça sinirli bir oranda artmasini bir yavaslama olarak degerlendirebileceklerini kaydeden Yorgancilar, "Ancak, 2. çeyrekte net ihracatin 6,9 puan, yatirimlarin 5,4 puan artmasi, yani dis talebe bagli üretimin devami sonraki çeyrekte belirleyici olacaktir." degerlendirmesinde bulundu.

Salgin gibi olaganüstü bir dönemde takdire sayan bir performans gösteren sanayinin bunu sürdürülebilir kilmasi için de etkin desteklenmesi gerektigine vurgu yapan Yorgancilar, "Maliyetlerin asagiya çekilmesi son derece kritiktir. Faiz, kur, enflasyon kiskacinda hem enerji hem de hammadde maliyetlerindeki yüksek artislarla mücadeleyi sürdürmek artik çok kolay olmamaktadir." ifadelerini kullandi.

Ihracatla ve üretimle büyüyen bu yapinin devaminin çok önemli olduguna dikkati çeken Yorgancilar, istihdam yaratan büyümenin de devaminda gelmesini ümit ettiklerini belirtti.

Kaynak: AA