'Dün, Bugün, Istanbul' Sergisi Yarin Sakip Sabanci Müzesi'nde Açilacak

Sabanci Holding katkilariyla gerçeklestirilen, "Dün, Bugün, Istanbul" sergisi yarin Sakip Sabanci Müzesi'nde ziyaretçilerine kapilarini açacak.

Sabanci Üniversitesi ögretim görevlisi ve sanatçi Murat Germen'in çagrisiyla bulusan, yolu Sabanci Üniversitesi Görsel Sanatlar ve Görsel Iletisim Tasarimi programindan geçmis 22 sanatçinin bir araya geldigi sergi, Istanbul'un dünü ve bugününü ortaya koyarken, gelecegini de düsünmeye çagiriyor.

Serginin tanitim toplantisi, Sabanci Holding Üst Yöneticisi (CEO) Cenk Alper, Sakip Sabanci Müzesi Müdürü Dr. Nazan Ölçer ve Murat Germen'in katilimiyla gerçeklestirildi.

Alper, topluluk olarak sürdürülebilirligi odagina alarak faaliyet gösterdigi her alanda oldugu gibi, kültür ve sanata destek kapsaminda da öncü ve örnek projelerin yaninda olduklarini söyleyerek, "Sanatin ve sanatçinin, yasadigimiz sosyal ve çevresel sorunlara yönelik farkindaligi artirmak, sürdürülebilir çözümler üretmek açisindan da çok önemli bir rol üstlendigini düsünüyoruz." ifadelerini kullandi.

Sakip Sabanci Müzesi Müdürü Ölçer de müzenin Istanbul temali ikinci sergisi olduguna deginerek, sunlari kaydetti:

"Yalniz dünyada degil, ülkemizde ve elbette Istanbul'da pek çok sey degisti. Birbiri ardina yükselen dev binalar, kitalari asan yol aglari, denizin altindan geçen tüneller, Istanbul'u komsu kentlerle birlestirircesine genisleyen sinirlara ve pek çok Avrupa ülkesi nüfusunu asan bir kitleye ev sahibi kiliyor. Bizler Istanbul'daki gelisme ve genislemeleri, kurulan yeni beldeleri izlemekte zorlaniyoruz. Tarih boyunca dünyaya açik penceresiyle her türlü göç ve kalabaligi içine alip sindiren Istanbul'un da bu ansizin gelen, kültürüne yabanci milyonluk göç karsisinda zorlandigini görüyoruz."

Sanatçi Murat Germen ise, "Sanatçilarin kendi iradelerinin ürünü olan isler birbirine benzemiyor, ancak konusuyor ve birbirlerini tamamliyorlar." dedi.

Sergi, Ahu Akgün, Asli Narin, Begüm Yamanlar, Beril Ece Güler, Burak Dikilitas, Canan Erbil, Cemre Yesil Gönenli, Deniz Ezgi Sürek, Didem Erbas, Ege Kaynar, Eren Sulamaci, Eser Epözdemir, Korhan Karaoysal, Mekânda Adalet Dernegi, Neslihan Koyuncu Bali, Nora Bryne, Onur Özen, Örsan Karakus, Serkan Taycan, Sila Ünlü Intepe, Sinan Tuncay ve Zeynep Kaynar'in eserlerinden olusuyor.

Bu yil Sabanci Vakfi'nin Fark Yaratanlar Programi'na seçilen girisimlerden Erisilebilir Her Sey'in, Sabanci Üniversitesi Sakip Sabanci Müzesi'yle ortak çalismasi ve Sabanci Vakfi destegiyle "Dün, Bugün, Istanbul" sergisi, görme ve isitme engelli ziyaretçiler için erisilebilir bir içerikle hazirlandi.

"Dün, Bugün, Istanbul" yarindan itibaren 28 Kasim'a kadar Sakip Sabanci Müzesi'nde sergilenecek.

Kaynak: AA