Cumhurbaskanligi Finans Ofisi Logosunu Yeniledi

Yeni logo, Cumhurbaskanligi logosuyla uyum saglayacak sekilde tasarlandi.

Cumhurbaskanligi Finans Ofisi yaptigi açiklamayla logosunu yeniledigini duyurdu.

Verilen bilgiye göre yeni logo, Cumhurbaskanligi logosuyla uyum saglayacak sekilde tasarlandi.

Tasarimda logoyu kapsayan dairesel düzenle yerlestirilmis 16 yildiz, tarihteki 16 büyük Türk imparatorlugunu simgelerken, ayrica geçmisten gelecege Türk devletlerinin devamliligini temsil ediyor.

Tümevarim ilkesiyle olusturulan tasarimda, sol tarafta yatay biçimde uzanan iki çizgi "F" harfini, yuvarlak zemin ise "O" harfini temsil ederek Finans Ofisi'nin bas harflerini olusturuyor.

Yapilan açiklamada yeni logoya iliskin su bilgiler verildi:

"Istanbul Finans Merkezi projesini yürütmek ve gelismeleri takip etmek görevi ilgili Cumhurbaskanligi Kararnamesi ile Finans Ofisimize verilmistir. Bu baglamda, logomuzun sag bölümünde yer alan yukari yönlü oval çizgi ile, Istanbul'un simgesi olan Bogaz ve Türk ekonomisinin yükselisi temsil edilmektedir. Yine sol tarafta bulunan ve sol bölümdeki zemini ayiran dik çizgi, ülkemizin güçlü ve yeni markasi, Istanbul’un uluslararasi marka degerine ve milli ekonomimize deger katacak Kanal Istanbul'u sembolize etmektedir.

Türk lirasina kazandirilan itibarin perçinlenmesi ve dünyada bilinirliginin artirilmasi amaçlari çerçevesinde istikrar içinde büyüyen bagimsiz ekonomimizin sembolü olan 'Türk lirasi simgesi', logomuzun merkezinde konumlandirilmistir.

Finans Ofisimizin baslica faaliyet alanlari olarak öne çikan, 'finansal teknolojiler', 'katilim finans', 'sermaye piyasalari' ve 'sürdürülebilirlik' konulari, Türk lirasi simgesinin yatay çizgilerini tamamlayacak sekilde birlestirilmesiyle logomuzun içerisinde yer almaktadir."

Kaynak: AA