Beydag'in Kurtulusunun 99. Yildönümü Kutlandi

Izmir'in Beydag ilçesinin kurtulusunun 99. yildönümü kutlandi.

Program kapsaminda, Beydag Belediyesi Kültür Merkezi önünden tören alanina kadar Izmir Büyüksehir Belediyesi Bandosu esliginde kortej yürüyüsü gerçeklestirildi.

Tören alaninda konusma yapan Beydag Belediye Baskani Feridun Yilmazlar, 2 Eylül tarihinin bu topraklar üzerinde kirli hesaplar yapan, emperyalist güçlere ve onlarin is birlikçilerine unutamayacaklari bir ders verildigi gün oldugunu dile getirdi.

Yilmazlar, bugünün Baskomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliginde baslatilan kurtulus mücadelesinde esareti tarihin hiçbir döneminde kabul etmeyen, karakteri yüksek Türk milletinin Beydag'da atesle imtihan oldugu gün oldugunu ifade etti.

Beydag Kaymakami Firat Kadiroglu da çok renkli bir festival ve kurtulus etkinligi düzenlendigini, ilçe halkinin zafer heyecaniyla festival coskusunu birlikte yasadigini dile getirdi.

Törende Ödemis'ten gelen Efeler, zeybek gösterisi yapti, Aydin Büyüksehir Belediyesi kadin mehteran takimi konser verdi.

- En iyi inciri üretenlere altin hediyesi

Kurtulus etkinlikleri kapsaminda 29. Yerel Ürünler ve Kültürel Etkinlikler Festivali de açildi.

Festivalde 18 incir üreticisinin katilimiyla düzenlenen en iyi incir yarismasinda jüri degerlendirme yapti.

Bu yil en iyi inciri üreten Ersin Yaylan 1. olarak Resat altinla ödüllendirildi. 2. olan Rasit Karakulak yarim altin kazanirken 3. olan Taskin Yüksel çeyrek altin kazandi.

Dereceye giren üreticilere hediyeleri Kaymakam Kadiroglu, Baskan Feridun Yilmazlar ve Ilçe Jandarma Komutani Basçavus Mesut Ertekin tarafindan takdim edildi. Törenin sonunda Kaymakam Kadiroglu ve Baskan Yilmazlar, zeybek oynadi.

Kaynak: AA