Batman Üniversitesinin Doluluk Orani Yüzde 80'E Ulasti

Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) yerlestirme sonuçlari neticesinde Batman Üniversitesi kontenjanlarinin yüzde 80'i doldu.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Idris Demir, üniversitelerine yerlesen ögrencileri tebrik ederek, kontenjanlarinin yaklasik yüzde 80'inin doldugunu, ragbet gören bölümlerin ise yüzde yüzlük doluluk oranlarina ulastigini söyledi.

Üniversitelerinde okuyan ögrencileri sadece akademik olarak degil ögrencilik sonrasina da hazirladiklarini belirten Demir, bu dinamizmle ögrencilere gerek entelektüel gerek akademik alt yapilarina daha fazla destek olarak bir egitim müfredati sunduklarini belirtti.

Akademik takvimin 13 Eylül'de baslayacagini ifade eden Demir, yeni ögrencileri heyecanla beklediklerini anlatti.

Yeni akademik dönemde hibrit egitim modeline geçeceklerini bildiren Demir, söyle konustu:

"Pandemi süresince almamiz gereken tedbirleri alarak saglikli bir ortamda yüz yüze egitime geçecegiz. Bu çerçevede hibrit olarak bir kismini online bir kismini da yüz yüze egitim müfredatimizi güncelleyerek ilerliyoruz. Kütüphanemiz mevcut, genç bir üniversite olmamiz dolayisiyla binalarimiz son derece modern. Kampüsün birinci alan peyzaj çalismasi tamamlandi. Yesil alanlarimiz mevcut, ögrenciye hitap eden bir ortamimiz var. Ayrica kampüsümüzün ikinci alan peyzaj çalismasi da devam ediyor."

Kaynak: AA