AK Parti'li Yasin Aktay, Ümit Özdag Hakkinda Suç Duyurusunda Bulundu

AK Parti Genel Baskan Danismani Yasin Aktay, Zafer Partisi Genel Baskani Ümit Özdag hakkinda, "hakaret" ve "halki kin ve düsmanliga tahrik veya asagilama"dan suç duyurusunda bulundu.

Aktay'in avukati Burhanettin Sevencan tarafindan Ankara Cumhuriyet Bassavciligina sunulan suç duyurusu dilekçesinde, Aktay'in bir internet sitesine verdigi, "Suriyelilerin insani siginmaci olarak ülkeden gönderilmesinin teknik ve hukuki olarak kolay olmadigi" yönündeki açiklamalarina iliskin Özdag'in, sosyal medya paylasimi ile "iftira attigi, hakaret ettigi, halki kin ve düsmanliga tahrik ederek Aktay'i hedef gösterdigi" öne sürüldü.

Dilekçede Özdag'in paylasimiyla, "konuya kendi perspektifinden bakmayan kisileri küçük düsürücü, asagilayici ve suçlayici ifadeler kullandigi", "Aktay'i ideolojik hassasiyetleri yüksek bir kesime açikça hedef gösterdigi" savunuldu.

Ümit Özdag'in, elestiri ve ifade özgürlügü sinirlarini astigi, eylemlerinin "halki kin ve düsmanliga tahrik veya asagilama" ve "hakaret" suçunu olusturdugu ileri sürülen dilekçede, bu nedenle belirtilen suçlardan tahkikat yapilmasi istendi.

Kaynak: AA