58. Antalya Altin Portakal Film Festivali'nin Jüri Üyeleri Belirlendi

Belgeselleri Didem Pekün, Pelin Esmer ve Pinar Ögünç, kisa metraj filmleri ise Onur Saylak, Öykü Karayel ve Tunç Sahin'den olusan jüri degerlendirecek.

Kültür ve Turizm Bakanliginin katkilariyla Antalya Büyüksehir Belediyesinin ev sahipliginde düzenlenen 58. Antalya Altin Portakal Film Festivali'nin Ulusal Belgesel ve Kisa Metraj Film yarismalarinda görev alacak jüri üyeleri belirlendi.

Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, yaptigi açiklamada, 2-9 Ekim tarihlerinde gerçeklestirilecek festival için hazirliklarin devam ettigini bildirdi.

Festival kapsamindaki yarismalarin jüri üyelerinin belirlendigini aktaran Böcek, sunlari kaydetti:

"Bu yil Ulusal Belgesel Film Yarismasi filmlerini yönetmen Didem Pekün, yönetmen-senarist Pelin Esmer ve gazeteci-yazar Pinar Ögünç, Kisa Metraj Film Yarismasi filmleri de yönetmen-oyuncu Onur Saylak, oyuncu Öykü Karayel ve senarist-yapimci Tunç Sahin tarafindan degerlendirilecek."

Ulusal Belgesel Film Yarismasi'nda "En Iyi Film Ödülü" sahibine 40 bin lira, "Jüri Özel Ödülü" sahibine 20 bin lira, Ulusal Kisa Metraj Film Yarismasi'nda ise "En Iyi Film Ödülü" için 20 bin lira, "Jüri Özel Ödülü" için ise 10 bin lira verilecegini belirten Böcek, yarismalarda yer alacak filmlerin ise ileriki günlerde açiklanacagini vurguladi.

Baskan Böcek, festival filmlerini izleyecek seyircilerin etkinliklere girislerinde HES kodu üzerinden asilarini olup olmadiklarinin kontrol edilecegini bildirdi.
Kaynak: AA