Yyöresel Yemek Ve Ürünler Sergilendi

Melita’dan Malatya’ya Kültür ve Sanat Günleri Arslantepe Bulusmalari kapsaminda Malatya Büyüksehir Belediyesi tarafindan organize edilen 13 ilçe kadin kooperatiflerinin de katildigi ‘Gastronomi Workshop’ Yöresel Ürünler Pazarinin bulundugu alanda gerçeklestirildi.

Yyöresel Yemek Ve Ürünler Sergilendi
Sümer Park Yöresel Ürünler Pazarinin içerisinde gerçeklestirilen 13 ilçe kadin kooperatiflerinin de katildigi ‘Gastronomi Workshop’ta bir birinden özel yemekler ile yöresel ürünler sergilendi. Gastronomi Workshop’a, Vali Aydin Barus, 2. Ordu Komutani Orgeneral Metin Gürak, Garnizon Komutani Tüm General Selami Arslan, Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, yabanci ülke diplomatlari ve festivale katilan sanatçilar, STK temsilcileri ve vatandaslar katildi.

‘Gastronomi Workshop’ta degerlendirme konusmasi yapan Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, Malatya’nin kültürel ve sanat anlaminda dolu dolu etkinlikler yasadigini söyledi.

Baskan Gürkan, “Melita’dan Malatya’ya Kültür ve Sanat Günleri Arslantepe Bulusmalari’ni Cuma günü baslattik. Ayni zamanda bu Malatya’nin fetih günüdür. Fetih günü olmasi sebebiyle hem fetih gününü kutlamak hem de tarihi arkeolojiler ve sanatla ve gastronomi ile milletimizi, insanlarimizi ve hemserilerimizi bulusturmak amaciyla baslattigimiz sosyal ve kültürel bir etkinlik. Malatya üç gündür dolu dolu sanat yasiyor, kültür etkinlikleri yasiyor, gastronomi etkinlikleri yasiyor. 13 ilçe kadin kooperatiflerimizin bulundugu stantlarda herkes kendi ilçelerine ait mutfak tadimliklarini alanda sergiliyorlar. Gayet cömert ve nezaketli davraniyorlar. Hem sehrimizin gastronomi anlamindaki yemek kültürünün tanitilmasi noktasinda, yemek çesitlerinin tanitilmasi noktasinda ve agiz tadinin bulusturulmasi noktasinda önümüzdeki süreçte vegan mutfagina müracaat ettigimiz UNESCO Kültürel mirasi tarafindan tescil edilmesi noktasina gastronomi dalindaki müracaatimizin da bir alt yapi hüviyetinde olacak. Bu çalismalarimizin Malatya ve Malatya insanimiza ve ilçelerimize hayirli ugurlu olmasini temenni ediyorum. Hakikaten Malatya üç gün süresince kültürel ve sosyal etkinlikler noktasinda dolu dolu bir atmosfer yasiyor. Ayni zamanda Malatya’nin tarihi ile ilgili, kültürü ile ilgili gelenekleri ile ilgili ve Arslantepe ile ilgili sempozyumlarin, konferanslarin, panellerin düzenlenmis olmasi ve yine defilede denim kumaslarda Arslantepe mühürlerinin ve figürlerinin kullanilarak güzel bir defile yapilmasi hakikaten Türkiye’de ses getirecek güzel kültürel ve sosyal etkinliklerdir. Insallah bunlari önümüzdeki yil daha genis spektrumlu ve Türkiye ve dünyaya mal edilecek formatta yapacagiz. Emegi geçen tüm arkadaslari tebrik ediyorum” dedi.

Gastronomi Worshop açilisina ayrica YUCITA Baskani Prof. Dr. Yavuz Tekelioglu, gezi programi sunucusu Asuman Kerkez ve Istanbul Istinye Üniversitesi Ögr. Gör. Chef Haldun Tüzel, Migros Head Chef Umut Reçber ve Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden Doç. Dr. Muzaffer Yilmaz da katildi.

Kaynak: İHA