Siirt'te Yakalanan Sahte Avukatin 16 Suç Kaydi Oldugu Ortaya Çikti

Durusma salonuna avukat cübbesiyle girmeye çalisirken yakalanan ve 'dolandiricilik' suçundan tutuklanan Abdurrahman B'nin 'kamu görevini usulsüz olarak üstlenme', 'resmi belgede sahtecilik' ve 'dolandiricilik' gibi farkli suçlardan 16 kaydi bulundugu tespit edildi Zanlinin adliyede islem yaptigi belgeleri mercek altina alan polis, Abdurrahman B'nin irtibatli oldugu kisileri de tespit etmeye çalisiyor.

FECRI BARLIK - Siirt'te durusma salonuna avukat cübbesiyle girmeye çalisirken gözaltina alinan ve "dolandiricilik" yaptigi gerekçesiyle tutuklanan kisinin 16 suç kaydi oldugu belirlendi.

Siirt Adliyesi'nde 16 Eylül'de, 18 yasindaki kiza cinsel saldirida bulundugu iddiasiyla hakkinda dava açilan eski uzman çavus Musa Orhan'in yargilandigi durusma salonuna avukat cübbesiyle girerken polisin dikkati sayesinde yakalanan ve "dolandiricilik" suçundan tutuklanan Abdurrahman B. (42) ile ilgili baslatilan sorusturmada yeni bilgilere ulasildi.

Abdurrahman B. hakkinda "kamu görevini usulsüz olarak üstlenme", "resmi belgede sahtecilik" ve "dolandiricilik" gibi farkli suçlardan 16 kaydi bulundugu tespit edildi.

Sorusturma kapsaminda, Abdurrahman B'nin adliyede islem yaptigi belgeleri mercek altina alan polis, zanlinin irtibatli oldugu kisileri de tespit etmeye çalisiyor.

- "Küçüklügümden beri avukat olmak istedigimden cübbe ile adliyelerde dolasmaktayim" savunmasi

Tutuklanan Abdurrahman B, savciliktaki ifadesinde, meslegini insaat isçisi olarak belirterek, "Aslinda hukuk bitirmedim, avukat degilim ancak küçüklügümden beri avukat olmak istedigimden uzun zamandir avukat cübbesiyle farkli adliyelerde dolasmaktayim." ifadelerini kullandi.

Abdurrahman B, ifadesinde Siirt Adliyesi'ne geldiginde Musa Orhan'in yargilandigi durusmadan bilgisinin olmadigini, bu durusmaya girme kastiyla adliyeye gelmedigini ileri sürdü.

- Bosanma davasina girip, durusma zaptina imza atmis

Siirt Adliyesi'nde o gün yasananlara iliskin Abdurrahman B, ifadesinde sunlari kaydetti:

"Aile mahkemesi önünde F.B. isimli bir kadinla karsilastim. Kendisine Sosyal Hizmetlerin avukati oldugumu söyledim. Bu sirada üzerimde cübbe de vardi. Ben herhangi bir sekilde kendisinden para istemedim. Anlasmali bosanma için yardimci olacagimi söyledim, hanimefendi de kabul etti. Avukat H.Ç'yi daha önce tanimiyordum, olay günü Siirt Barosu'nda gördüm. H.Ç'ye kendimi Tunceli Barosu avukati olarak tanittim. H.Ç'ye bosanma davalarindan anlamadigimi, kendisinden yardimci olmasini istedim. Bunun üzerine avukat H.Ç'nin bürosuna F.B. ve esi Ö.B. ile gittik. Avukat H.Ç. protokolü hazirladi, tekrar adliyeye geldik. Aile Mahkemesi'nde bulundugumuz sirada bana, 'F.B'nin avukati misin?' diye sordular. Ben de 'Evet, avukatiyim.' dedim. Bu sirada da üzerimde cübbe vardi. Durusma sirasinda bosanma protokolünü avukat olarak ben ibraz ettim. Durusma zaptina da imza attim. Imzayi kabul ediyorum."

- Daha önce de kendisini avukat olarak tanitarak dolandiricilik yapmis

Hakkinda 16 suçtan islem yapildigi tespit edilen Abdurrahman B'nin yaklasik 6 ay önce de Mardin'in Mazidagi ilçesinde kendisini avukat olarak tanitarak vatandaslari dolandirdigi iddiasiyla tutuklandigi ve bir süre cezaevinde kaldigi ögrenildi.

- Olay

Siirt'te 16 Eylül'de, 18 yasindaki kiza cinsel saldirida bulundugu iddiasiyla hakkinda dava açilan eski uzman çavus Musa Orhan'in yargilandigi durusma salonuna avukat cübbesi giyerek girmek isteyen Abdurrahman B, daha önce hakkinda "sahtecilik" suçundan islem yapan Siirt Emniyet Müdürlügü Asayis Subesinde görevli bir polis memurunun dikkatinden kaçmamisti.

Süpheliyi taniyan polis memurunun durumu amirlerine bildirmesi üzerine polisler Abdurrahman B'ye kimligini sormustu. "Ben avukatim, avukata kimlik sorulur mu?" tepkisi ile karsilasan polislerin israrla istemesi üzerine Abdurrahman B. kimligini vermisti. Polis, kimlik bilgileri incelenen Abdurrahman B'nin daha önce hakkinda islem yaptigi kisi oldugunu belirlemisti. Gözaltina alinan zanli, "dolandiricilik" suçundan tutuklanmisti.
Kaynak: AA