Olimpik Sporcular Artik Atatürk Üniversitesi'nde Ölçüm Ve Testten Geçecek

Türkiye Buz Pateni Federasyonu ve Atatürk Üniversitesi, Buz pateni olimpik takimi ve sporcularinin ölçüm ve testlerinin, Atatürk Üniversitesi Sporcu Performans Ölçüm Degerlendirme ve Rehabilitasyon Merkezinde yapilmasi için isbirligi ve protokol anlasmasi imzaladi.

Olimpik Sporcular Artik Atatürk Üniversitesi'nde Ölçüm Ve Testten Geçecek
Sporun ve bilimin ayni yerde bulustugu, Atatürk Üniversitesi Sporcu Performans Ölçüm Degerlendirme ve Rehabilitasyon Merkezi, Türkiye Buz Pateni olimpik sporculari içinde ölçüm ve test yapacak. Atatürk Üniversitesi ile Türkiye Buz Pateni Federasyonu baskanligi ortaklasa isbirligi ve protokol sözlesmesi imzaladi. Son 4 olimpiyata sporcu gönderen Buz Pateni Federasyonu daha önce yurt disinda almis oldugu test ve ölçüm hizmetlerini artik Atatürk Üniversitesi Sporcu Performans Ölçüm Degerlendirme ve Rehabilitasyon Merkezinde alacak. Daha önce bu hizmetleri alabilmek için yurtdisina gittiklerini ve bu tür hizmetlerin ülkeye çok katkisinin olacagini söyleyen Türkiye Buz Pateni Federasyonu Baskani Gökhan Özdemir, “Atatürk Üniversitesinin yapmis oldugu bu hizmet bizim ve sporcularimiz çok önemlidir. Bu hizmet ülkemiz içinde çok kiymetlidir çünkü daha önce bizim böyle imkânlarimiz olmuyordu. Yurt disina giderek bu destekleri ve hizmetleri alabiliyorduk” dedi.



“Sporcularimizin girdigi testlerden ciddi sonuçlar aldik”

Atatürk Üniversitesinin kendisine verecekleri hizmetin çok önemli oldugunu belirten Türkiye Buz Pateni Federasyonu Baskani Gökhan Özdemir, “Olimpik sporcularimiz su anda Erzurum’dalar ve olimpiyatlara hazirlaniyorlar. Burada testlere girdiler ve bu testlerden çok ciddi geri dönüsler aldik. Atatürk Üniversitesiyle yapmis oldugumuz bu is birligi devam edecek. Biz Buz Pateni Federasyonu olarak son 4 olimpiyata sporcu göndermis bir federasyonuz. Bu 4 olimpiyatta Buz Federasyonunun sporculari Türkiye’yi temsil ettiler. Atatürk Üniversitesinin yapmis oldugu bu hizmet bizim ve sporcularimiz çok önemlidir. Bu hizmet ülkemiz içinde çok kiymetlidir çünkü daha önce bizim böyle imkânlarimiz olmuyordu. Yurt disina giderek bu destekleri ve hizmetleri alabiliyorduk. Türkiye’de birkaç tane bu sekilde merkez vardir. Erzurum gibi kis sporlarinda önemli bir sehir bu merkezin önemini yakinda çok iyi anlayacaktir” dedi.



“Buz Pateni Federasyonu ile anlasmamizdan memnunuz”

Türkiye Buz Pateni Federasyonu ile yapmis olduklari anlasmadan memnun olduklarini kaydeden Atatürk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Atilla Keskin, “Atatürk Üniversitesi son 4 yildir yeniden yapilanma sürecinde ve sistemlerimiz tamamini yeniliyoruz. Buradaki temel felsefe sadece egitim ve arastirma yapan bir üniversite olmak degildir. Üniversitemiz halka açik hizmetler veren, egitim arastirmaya ve toplumsal hizmeti kapsayan yeni bir metotla topluma daha çok katki saglayacak bir projeye geçiyor. Buradaki merkezimizde bu amaçla kuruldu. Türkiye Buz Pateni Federasyonumuzla yapmis oldugumuz anlasmadan ise çok memnunuz” açiklamalarinda bulundu.

“Sporun ve bilimin bulustugu bir merkeze sahibiz”

Buz Pateni Federasyonu olimpik takim sporcularinin test ve ölçümlerini artik Atatürk Üniversitesinde yaptiracagini söyleyen Kis Sporlari ve Spor Bilimleri Enstitüsü Müdürü Fatih Kiyici, “Buradaki toplantimizin asil amaci Atatürk Üniversitesinin özellikle kis sporlari üzerindeki etkisi ve bilime katkisinin öneminin vurgulandigi bir toplanti. Türkiye Buz Pateni Sporlari Federasyonu bizim projelerimizi degerli buldu ve olimpik takim sporculari basta olmak üzere test ve ölçümlerini burada yaptirmaya basladilar. Biz bu noktada merkezimize sporun bilimle bulustugu yer diyoruz. Sporcu Performans Ölçüm Degerlendirme ve Rehabilitasyon Merkezimiz, üniversite içerisinde büyük öneme sahip ve spora da büyük ölçüde yatirimlar yapildi. Yatirim yapilirken de KUDAKA ve Atatürk Üniversitesi ortaklasa çalismalar yapti. Bu bir baslangiç önümüzdeki yil kis olimpiyatlari var Pekinde, orasi içinde Türkiye Buz Spor Federasyonumuza, merkezimizde büyük katkilar saglayacagimizi düsünüyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA