Kars'taki Menderesler Her Mevsim Güzelligiyle Cezbediyor

Arpaçay ve Selim ilçelerinde kisin beyaz örtü arasinda süzülerek akan dereler, sonbaharda ise sari ve yesil tonlar arasinda olusturdugu kivrimlarla bölgeye güzellik katiyor Dogasever Ömer Tarsuslu: 'Dogasi çok güzel, köylerin arasindan kivrilarak geçen bir dere var. Manzarasi çok güzel insanin saatlerce burada vakit geçiresi geliyor'

ISMAIL KAPLAN - Kars'ta derelerin olusturdugu menderesler, her mevsim dogal güzelligiyle ziyaretçilerini cezbediyor.

Arpaçay ve Selim ilçelerinde kisin beyaz örtü arasinda süzülerek akan dereler, sonbaharda ise sari ve yesil tonlar arasinda olusturdugu kivrimlarla bölgeye güzellik katiyor.

Zengin bitki örtüsü ve akarsu kaynaklarina sahip bölgede olusan mendereslerin, çayirlarda otlayan büyükbas ve küçükbas hayvanlarla bütünlesmesi güzel manzaralar olusturuyor.

Dogaseverler de sonbahar mevsiminin kendini hissettirmeye basladigi bugünlerde bölgeye gelerek hem doga gezintisi yapiyor hem de dogal güzelligi fotografliyor.

Kivrim kivrim akan mendereslerin olusturdugu güzellikler, drone ile görüntülendi.

- "Insanin saatlerce burada vakit geçiresi geliyor"

Arpaçay'a gezmeye gelen dogasever Ömer Tarsuslu, AA muhabirine, mendereslerin oldugu yere ilk kez geldigini ve çok begendigini söyledi.

Bölgenin, insani dinlendiren bir dogasinin oldugunu ifade eden Tarsuslu, "Bugün Arpaçay ilçesine gezmeye geldim. Tesadüfen burayi fark ettim, ilçeye de bayagi yakinmis. Dogasi çok güzel, köylerin arasindan kivrilarak geçen bir dere var. Manzarasi çok güzel, insanin saatlerce burada vakit geçiresi geliyor." dedi.

Tarsuslu, mendereslerin geçtigi bölgenin, kentte gezdigi en iyi yerler arasinda oldugunu belirterek, "Fotograf çektim ve çok güzel kareler yakaladim. Insana huzur veren bir manzarasi var, iyi ki de buraya geldim." diye konustu.

Köylülerden Recep Kurtbas da mendereslerin bulundugu alana ziyaretçilerin sik sik geldigini anlatarak, "Özellikle de hafta sonlari buraya çok insan geliyor, buralarda geziyorlar, piknik yapiyorlar. Fotograf çekmek için de çok geliyorlar, çünkü buranin dogasi çok güzel." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA