Fed Baskani Powell'in, Fed'in Salginla Mücadele Kapsaminda Aldigi Tahvillerden Tuttugu Ortaya Çikti

ABD Merkez Bankasi (Fed) Baskani Jerome Powell'in, bankanin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininin etkileriyle mücadele kapsaminda geçen yil aldigi varliklardan biri olan yerel yönetim tahvillerinden portföyünde tuttugu bildirildi.

CNBC'nin haberinde, Fed Baskani Powell, Boston Fed Baskani Eric Rosengren ve Richmond Fed Baskani Thomas Barkin'in, bankanin 2020'de satin aldigi bazi varliklara sahip oldugu aktarildi.

Haberde, Powell'in 1,25 milyon dolar ile 2,5 milyon dolar arasinda yerel yönetim tahvillerinden portföyünde tuttugu, söz konusu varliklari 2019'da aldigi ve bunun rapor edilen toplam varliklarinin sadece küçük bir kismi oldugu kaydedildi. Fed, geçen yil bu varlik türünden 5 milyar dolarin üzerinde alim gerçeklestirmisti.

Rosengren'in de ipotege dayali menkul kiymetlere sahip 151 bin dolar ile 800 bin dolar degerinde gayrimenkul yatirim ortakligina sahip oldugu belirtilen haberde, Barkin'in ise 2020'den önce 1,35 milyon dolar ile 3 milyon dolar arasinda sirket tahvili alimi yaptigi, söz konusu sirketler arasinda Pepsi, Home Depot ve Eli Lilly'nin yer aldigi bildirildi.

Haberde, söz konusu islemlerin, Fed'in kurallarini ihlal etmedigi ancak Fed'in çikar çatismasi politikalari ve banka yetkililerinin gözetimi hakkinda soru isaretleri yarattigi ifade edildi.

Fed Baskani Powell, banka yetkililerinin kisisel portföylerinin kamuoyunun gündemine gelmesinin ardindan, geçen hafta üst düzey Fed yetkililerinin finansal varliklari ve islemleri için etik kurallarinin gözden geçirilmesi talimatini vermisti.

Kaynak: AA