Darp Edilen Doktor Baki Ünlü Açiklamasi 'Sahsin En Agir Cezayi Almasini Istiyorum'

Isparta’da dün aksam doktoru darp ederek yaralayan sahis tutuklandi. Olayda yumruklu saldiriya ugrayan Dr. Baki Ünlü, “Sahisin tutuklanmasindan çok sevindim. Mümkün oldugunca en agir cezayi almasini istiyorum” dedi.

Darp Edilen Doktor Baki Ünlü Açiklamasi 'Sahsin En Agir Cezayi Almasini Istiyorum'
Olay, saat 20.00 siralarinda Sehir Hastanesi Acil Servis’in çocuk bölümünde meydana geldi. 2 çocugunu hastane acil servisine getiren Oguz M., Dr. Baki Ünlü ile tartismaya basladi.

Tartismanin ardindan odadan çikan Dr. Ünlü, sahsin yumruklu saldirisina ugradi. Acil serviste beyaz kod alarmi verilirken, güvenlik görevlilerinin araya girmesiyle saldirgan olay yerinden uzaklastirildi. Dr. Ünlü, darp raporu alarak saldirgandan sikayetçi oldu. Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen Oguz M., nöbetçi sulh ceza hakimligi tarafindan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan olay ani güvenlik kameralarina yansidi. Görüntülerde Dr. Baki Ünlü’nün odadan çiktiktan sonra Oguz M.’nin arkasindan giderek yumruk attigi görüldü.

Saglik ve güvenlik görevlilerinin olaya müdahale etmesi de yine görüntülerde yer aldi.

Il Saglik Müdürü Dr. Mehmet Karakaya, olay sonrasi tedavi için Isparta Sehir Hastanesi Beyin Cerrahi Klinigine yatisi yapilan Dr. Baki Ünlü’yü evinde ziyaret etti. Karakaya, Ünlü’ye geçmis olsun dileklerini iletti.

“Normal sartlar altinda bir hasta ve bir yakinini içeriye aliyoruz”

Yasadiklarini anlatan Dr. Baki Ünlü, dün aksam hastane polikliniginde yesil alanda görevli oldugunu ve ekranda ismi yazan hastayi çagirdigini söyledi.

Içeriye anne, baba ve 2 çocugun girdigini belirten Dr. Ünlü, “Ilk çocuklarinin muayenesini yaptim. Islemlerini bilgisayara kaydetmek için masama geçtim. Ikinci çocugunun muayenesini bilgisayar sisteminden baslattim. Ayaga kalktim muayene masasina geçerken içeriye bir sahis daha girdi. O sahsa ‘Beyefendi disari çikabilir misiniz’ dedim. Sahis bana içerideki kisilerle beraber oldugunu söyledi.

Bende kendisine ‘Beraber olabilirsiniz ama içeride su anda 4 kisi var zaten. Normal sartlar altinda bir hasta ve bir yakinini içeriye aliyoruz’ dedim” diye konustu.



“Benim çocugumu çabuk muayene et’ tarzinda tepkide bulundu”

Bu sözlerinin ardindan sahsin kendisine ‘Ben Kars, Kayseri hastanelerini gördüm, böyle bir uygulama görmedim’ seklinde sözler sarf ettigini kaydeden Dr. Ünlü, sunlari söyledi:

“Kendisine bunun hastanelerle herhangi bir ilgisinin olmadigini, bilinçli olmakla ilgili bir durum oldugunu belirttim. Sahis arkasina dönerek poliklinik kapisindan disariya koridora dogru birkaç adim atti. Ben de arkasindan poliklinik kapisina dogru ilerledim. Poliklinik kapisindan görevli güvenlik görevlisini çagirarak, yesil alan poliklinikleri önündeki yesil koridoru bosaltmasini söyledim. Sonra poliklinige geri dönerek sahsin ikinci çocugunu muayene etmek üzere muayene masasina yürümeye basladim. Sahis o esnada oturdugu sandalyeden ayaga kalkarak, ‘Sen benim çocugumu muayene etmek zorundasin. Benim çocuguma bakmak zorundasin. Disaridaki insanlara laf yetistirinceye kadar benim çocugumu çabuk muayene et’ tarzinda tepkide bulundu. Bu arada sahsin esi adama karsi ‘Sen ne yapiyorsun, doktor beyin herhangi bir hatasi yok’ diye telkinde bulunmaya basladi.

Bende kendisine ’Beyefendi sizin çocugunuzu muayene etmemde herhangi bir sikinti yok. Sizin çocugunuzu su anda muayene edecegim. Ama siz bu cümleleri bana degil disaridaki sahsa söylemeniz gerekiyor’ diye ifade ettim. Sahis benim bu ifademin arkasindan küfür ederek üzerime dogru yürümeye basladi.

Sahsin üzerime dogru yürümesiyle beraber hemen poliklinigi terk ettim koridora ilerledim. Bu arada tahmin ediyorum ki, esi sahsi birkaç saniye içeride tutabildi. Arkamdan sahis koridora firlayarak geldi. Sahsin üzerime tekrar geldigini görünce kenara dogru ilerledim. Bana dogru bir yumruk atti. Yumrugu görmemle beraber kafami çevirdim. Çünkü yüzüme gelirse gerçekten çok agir yaralanabilirdim. Attigi yumruk kafatasimin arka kisminda sert bir yere çarpti. O esnada yere düstügümü hatirlamiyorum. Ama gözümü açtigimda yine yesil alanda görevli saglik memuru arkadasin sahsi iki eliyle beraber arkadan tuttugunu gördüm. Hemen can havliyle ayaga kalkarak olay yerini terk ettim.”

Dr. Baki Ünlü, olay sonrasi darp raporu olarak saldirgan sahis ve olaya sebep olan kisilerden sikayetçi oldugunu söyledi.



“En agir cezayi almasini istiyorum”

Saglik çalisanlarinin pandemi döneminde ciddi özveri ile çalistigina deginen Dr. Ünlü, “Bizlerin de bir aileye sahip olduklarini unutmamamiz gerekiyor. Bu arada benim iki kizim tip fakültesinde okuyor. Ben bir baba olarak, esim de bir anne olarak her zaman onlara örnek olmaya çalistik. Meslegimde yasamis oldugum bu sikintiyi çocuklarima nasil anlatabilirim. Sahsin tutuklanmasindan çok sevindim. Mümkün oldugunca en agir cezayi almasini istiyorum” diye konustu.



“Tutuklu olarak yargilanacak olmasi biz saglik camiasini sevindirdi”

Isparta Il Saglik Müdürü Dr. Mehmet Karakaya da yasanan olaydan dolayi çok üzgün olduklarini belirtti.

Dr. Baki Ünlü’nün aile hekimi olarak görev yaptigini belirten Karakaya, kendisinin gönüllü olarak Isparta Sehir Hastanesi’nde nöbet tuttugunu kaydetti.

Karakaya, “Kendisi bu nöbet esnasinda hiçbir sekilde onaylamadigimiz, hiçbir sekilde kabul edemedigimiz bir olayla karsi karsiya geldi. Çok üzgünüz. Doktor Baki Bey’in esi hemsire, 2 çocugu tip fakültesinde ögrenci. Tam bir saglikçi ailesi. Aile nefer olarak sagliga hizmet ediyor, etmek istiyor ama kendini bilmeyen vatandasimiz bizim saglik personelimize sözlü ve fiziksel olarak darp, siddette bulundu. Bunu Saglik Müdürlügü olarak kiniyoruz. En bastan beri bu konuyu takip eden sayin valimize ve sayin bassavcimiza gösterdikleri özenden dolayi çok tesekkür ediyoruz. Bir saat önce kisinin tutuklu olarak yargilanacak olmasi biz saglik camiasini sevindirdi. Insallah bundan sonraki süreçte böyle kötü, tatsiz, istedigimiz bir ziyarete gelmeyiz, istemedigimiz bir olayla karsilasmayiz. Doktor Baki Bey ve ailesine tüm saglik camiasina geçmis olsun diyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA