Bilecik'te 'Süslü Kadinlar Bisiklet Turu' Düzenlendi

Bilecik'te, bisiklet kullanimini yayginlastirmak ve farkindalik olusturmak amaciyla "Süslü Kadinlar Bisiklet Turu" etkinligi yapildi.

"Avrupa Hareketlilik Haftasi" kapsaminda gerçeklesen etkinlikte, renkli kiyafetler giyerek bisikletlerini balon ve çiçeklerle süsleyen kadinlar, Bilecik Belediyesi bahçesinde bir araya geldi.

Polis eskortu esliginde baslayan bisiklet turu, Atatürk Bulvari ile Tevfikbey ve Cumhuriyet caddelerinden geçilerek Cumhuriyet Meydani'nda sona erdi.

Etkinlik alanina gelen Bilecik Belediye Baskani Semih Sahin, gazetecilere yaptigi açiklamada, turu geçen yil yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle düzenleyemediklerini söyledi.

Bu organizasyonun uluslararasi bir öneminin oldugunu belirten Sahin, "Biz de sehrimizde bunu yapiyoruz. Daha da büyüterek yapacagiz. Bu konuda Saglikli Kentler Birliginde Bilecik'in ödülleri var. Bu etkinlik bize çevreciligi de araçtan uzaklasip yürümeyi, spor yapmayi ve bisiklete binmeyi de özendiriyor." dedi.

Organizasyon sorumlusu Pinar Atalay ise tura katilanlara ve destek verenlere tesekkür etti.

Gelini ve torunuyla etkinlikte yer alan Hatice Özünlü (63), gençlik yillarindan itibaren bisiklete bindigini dile getirerek, "Firsat buldukça biniyorum. Bisiklet sürmeyi çok seviyorum." ifadesini kullandi.

Turun ardindan katilanlar, zumba etkinligiyle eglenceli anlar yasadi.

Kaynak: AA