19 Eylül Gaziler Günü 100'Üncü Yilinda Coskuyla Kutlandi

1921 yilinda, TBMM tarafindan Mustafa Kemal ATATÜRK’ e “Maresal” rütbesi ile “Gazilik” unvani verilmesinin onuruna kutlanan 19 Eylül Gaziler Günü 100’üncü Yilinda da Gaziantep’te törenle kutlandi.

19 Eylül Gaziler Günü 100'Üncü Yilinda Coskuyla Kutlandi
Gaziler Günü nedeni ile Demokrasi Meydaninda düzenlenen çelenk sunma törenine Vali Davut Gül, Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Garnizon Komutani Tuggeneral Haci Halil Osma, Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Osman Toprak, adli, idari ve askeri erkan, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluslari mensuplari, sehit ve gazi dernekleri ile basin mensuplari ve vatandaslar katildi.

Vali Davut Gül, Garnizon Komutani Tuggeneral Osma, Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Toprak, Muharip Gaziler ve Türkiye Harp Malulü Gaziler-Sehit Dul ve Yetimler Dernekleri tarafindan Atatürk Anitina çelenk sunulmasiyla baslayan tören, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile devam etti.

Törende, Gaziantep Muharip Gaziler Dernegi Baskani Cuma Erdem ve Bkm. Yüzbasi Ayberk Tursucu tarafindan günün anlam ve önemini belirten konusmalar yapilarak ögrenciler tarafindan siirler okundu.

Kutlama programi Sato Restourant’ta Gaziler onuruna verilen ögle yemegiyle devam etti.

Yemekte konusan Vali Davut Gül, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik unvani verilmesinin 100’üncü yil dönümü olmasi dolayisiyla 19 Eylül’ü Gaziler günü olarak kutladiklarini vurgulayarak her ilde Gaziler günü kutlandigini ama Gaziantep’in ayri bir degeri oldugunu ifade ederek, “Türkiye Büyük Millet Meclisi simdiye kadar üç gazilik unvani verdi. Birincisi Gazi Meclis, ikincisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, üçüncüsü de Gaziantep. Bu açidan da Gazi sehrimizde gazilerimizle bir araya gelmekten çok mutluyuz, çok onurluyuz. Dün Içisleri Bakanimiz Sayin Süleyman Soylu’nun bir açiklamasi oldu. Terörle mücadelede ilk defa terörist sayisi 200’ün altina düstü. Tabii bu kendiliginden olmadi. gazilerimizin katkisi var, sehitlerimizin katkisi var, sehit ailelerimizin katkisi var. Sehitlerimize, gazilerimize kucak açan herkesin katkisi var. Bugün burada bu etkinligi yapabiliyorsak her birinize minnettarligimiz var. Bugün basimiz dik bir sekilde Türkiye’nin her tarafinda dolasabiliyorsak, gezebiliyorsak sizlerin bunda katkisi var. Sizlere minnettariz. Ben bu vesileyle sehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Hayatta olan siz gazilerimize saglik sihhat afiyetler diliyorum. Yakinlariniza, acisi olan milletimize bas sagligi diliyor, insallah 24 saat emrinizde oldugumuzu hatirlatiyor, hepinize saygilar sunuyorum” dedi.

Gaziler gününü kutlayan Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, “Türkiye’nin Gazi Sehri Gaziantep’in Gazi Mecliste bir mensubu olmaktan onur duyarak Gaziler gününüzü kutluyorum. Basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahraman gazilerimizi, hayatta olanlari sükranla ve tesekkürle, Hakkin rahmetine kavusan kahraman gazilerimizi rahmetle, minnetle aniyorum. Sizler bizim bas tacimizsiniz. onurumuzsunuz. Sizlerin kahramanligi ile yükselen bir vatanimiz var. Gerek sehitlerimiz gerek gazilerimiz bu ülkeye en fazla deger katan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni saha çikaran çok degerli unsurlar. Hepinize yürekten tesekkür ediyorum. Sizlerin her zaman emrindeyiz. Meclisimizde sizlerle ilgili bir degisiklik oldugunda, bir karar geldiginde, hepimiz sizin için mücadele ediyoruz. Sizler adina Gazisehir’in bir evladi olarak, mecliste sizin temsilciniz olarak elimizden gelen çaba ve gayreti göstermeye söz veriyor, hepinizin Gaziler Günü’nü tekrar kutluyorum” diye konustu.

Konusmalarin ardindan Vali Davut Gül, Esi Gülden Gül hanimefendi ve protokol üyeleri ile birlikte yemekte bulunan gaziler, aileleri ve sehit yakinlarinin masalarini tek tek gezerek onlarla sohbet etti.
Kaynak: İHA