Yunusemre Belediyesi Sokak Hayvanlari Için Rehabilitasyon Merkezi Kuruyor

Yunusemre Belediyesi, sokak hayvanlarinin dogal ortamlarinda yasayabilecegi, tedavisinin yapilabilecegi, vatandaslar tarafindan da ziyaret edilebilecek bir Dogal Yasam Parki ve Rehabilitasyon Merkezi kuruyor.

Yunusemre Belediyesi Sokak Hayvanlari Için Rehabilitasyon Merkezi Kuruyor
Yunusemre Belediyesi, ilçe sinirlarindaki sahipsiz hayvanlarin sicak yuvasi olacak onlarin dogal ortamda yasayabilecegi, tedavi olabilecegi Türkiye’nin en büyük Dogal Yasam Parki ve Rehabilitasyon Merkezlerinden birini hayata geçirecek. Yuntdagi’nda kurulacak olan kompleks ile ilçedeki hayvanlarin dogal ortamda yasamasi saglanacak. Ögrencilerin ve vatandaslarin ziyaret edebilecegi alanda can dostlarin sesi olacak bir ortam olusturulacak. Yunusemre Belediye Baskani Dr. Mehmet Çerçi, teknik ekibiyle birlikte projenin hayata geçirildigi alanda incelemelerde bulundu. Güzel bir çalismayi daha Yunusemre’ye kazandiracaklarini dile getiren Belediye Baskani Çerçi, “Can dostlarimiz, tesisimizde bulunan, dogal yasam parkinda, dogal ortamlarindan kopmadan barinacaklar. Rehabilitasyon merkezinde ise tedavilerini olup iyilesecekler. Zorlu kis aylarinda sokaklarda barinip, yiyecek bulmaya çalisan hayvanlarimiz bu tesisimizle kendi dogal yasam ortamlarina kavusacaklar. Vatandaslarimiz tesislerimizi ziyaret edip, hayvanlarimizin beslenmelerine katki saglayabilecek ve isterse buradaki can dostlarimizdan sahiplenebilecekler. Yeni düzenlenen hayvan haklari kanununa uygun olarak dizayn edilecek tesisimiz ülkemizin en iyi tesislerimizden biri olacak. Okullarimiz buraya geziler düzenleyip ögrencilerimizin hayvan sevgilerini pekistirecek” diye konustu.

Her hayvan için etolojik ihtiyaçlarina göre yeterli büyüklükte kapali ve açik bölmeler, karantina, hasta bakim, yavrulu anne, hayvan müsahede, hayvanlarin yiyeceklerinin hazirlandigi mutfak bölümü, hayvanlarin bulundugu birimden ayri olarak muayene odasi, ameliyat odasi, isçi odasi, dus, depo, tuvalet, veteriner hekim odasi, idare odasi bulunuyor.
Kaynak: İHA