YRP Genel Baskani Erbakan Açiklamasi 'EYT'yi Çözecegiz'

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Baskani Fatih Erbakan düzenledigi basin toplantisinda iktidara geldiklerinde EYP sorununu çözeceklerini söyledi.

YRP Genel Baskani Erbakan Açiklamasi 'EYT'yi Çözecegiz'
Genel Baskan Fatih Erbakan, Kayseri’deki gazetecilerle bir araya geldi. Basin mensuplarinin sorularini cevaplayan Fatih Erbakan; Erciyes Üniversitesi’nde üretilen Türkovac asisinin asilar içinde en uygunu olarak düsündüklerini söyleyerek Erbakan; "Türkovac; “Bu kadar düsük bir risk karsiliginda asi olmayi düsünmüyoruz. Hiç asi olmamak en iyisi bana göre. Ancak mecbur kalinirsa mrna teknolojisi kullanmayan asilarin yaptirilmasi ancak mümkün olabilir. Bu noktada mecbur kalindiginda Türkovac asilarin içinde en uygunu olarak düsünülebilir" dedi.



"Iktidara gelir gelmez EYT sorununu çözecegiz"

Emeklilikte yasa takilanlarin sorununu iktidara geldiklerinde çözeceklerini belirten Erbakan; "Emeklilikte yasa takilanlarla ilgili gelir gelmez bu sorunu çözecegimizi, 26 milyarin bizim için önemli bir paranin olmadigini ifade ettik. Sadece bizim için degil Türkiye için önemli bir para degil. Faize ödenen yillik para 240 miyar lira. Emeklilikte yasa takilanlar yillik 26 milyar lira tutuyor. Yani borç faizine ödedigimiz paranin 10’da biri kadar bir para. EYT’lilere de, diger vatandaslara da her türlü imkani saglayabilmeniz mümkün" diye konustu.



"2022 sonbaharinda erken seçim ihtimali görüyoruz"

Erken seçim beklediklerini de kaydeden Erbakan; "Erken seçimi bu sartlarda 2022 yilinda bekliyoruz. Çarki artik döndüremiyorlar, gerçekten sikistilar. Diger bir husus da milletin ekonomik sikintisi ve tepkisi Bu tepkiyi de daha fazla bastirabilmeleri mümkün olmayacak gibi görülüyor. Gerçekten de esnafa, isçiye, memura sordugunuzda bu tepkinin çok artarak devam ettigini, fakirlesmenin artarak devam ettigini görüyoruz. 2023’e kadar bu sartlar altinda götürmeleri zor gibi geliyor. 2022 sonbaharina bir seçim olma ihtimalini görüyoruz. Ama tabi Türkiye sürprizler ülkesi, her an her sey degisebiliyor. Insallah biran önce seçim olsun da paylasimda adalet ve önce millet anlayisina sahip milli görüs iktidariyla milletin derdine derman olunsun" dedi.



"Seçim baraji 0 olmali"

Seçim barajinin düsürülmesine de deginen Fatih Erbakan; "Seçim barajinin düsürülmesi; “Barajin aslinda 0 olmasi lazim. En adil, en demokratik adaleti saglayacak sekilde bir sistemle seçime gidilmesi gerekir diye düsünüyorum. Çünkü bu barajlar temsilde adaletin altina dinamit koyuyor. 3 Kasim seçimlerinde yüzde 34 oyla AK Parti 3’te 2 temsil hakki elde etti. Yani 3’te 1 oyla 3’te 2 temsil hakki elde etti. Seçmenin 3’te 1’inin oyu meclis disinda kaldi, 1 tane milletvekili çikaramadi. Çünkü baraj altinda kalan partilerin oyunu topladiginizda seçmenin 3’te 1’ini olusturuyor. Böyle çarpik bir adalet sistemi olmaz. 0 olmasi en güzelidir. Her görüs özgür bir sekilde kendini temsil etsin, hiçbir vatandasin oyu bosa gitmesin, temsilde adalet saglansin, millet iradesi tam manasiyla tecelli etsin" seklinde konustu.

Kaynak: İHA