Sultangazi Belediyesi Dantel Böcegine Karsi Teyakkuzda

“Dantel böcegi” olarak bilinen hasere türüne karsi Sultangazi Belediyesi ilaçlama ekipleri çalismalarini daha da yogunlastirdi. Ilçenin 15 mahallesinde ilaçlama çalismalarini düzenli olarak gerçeklestiren ekipler, girilmedik sokak birakmiyor.

Sultangazi Belediyesi Dantel Böcegine Karsi Teyakkuzda
Sultangazi Belediyesi, ilçe sakinlerinin sagligini tehdit edebilecek her türlü hasereye karsi ilaçlama çalismalarini düzenli olarak sürdürüyor. Çalismalar kapsaminda ilçenin 15 mahallesindeki tüm sokaklarda ULV ilaçlamasi yapiliyor, hamamböcegi gibi haserelerin çogalabilecegi rögarlar, kapi pencere dipleri gibi kuytu yerler özel ilaçlarla ilaçlaniyor. Halk sagligini tehdit eden türler kapsaminda olmayan ve hastalik tasimayan bir tür olan dantel böcegi, bitkilere zarar vermesi nedeniyle tarim zararlisi olarak kabul ediliyor. “Amerikan tahtakurusu” olarak da bilinen türün ana vatani Kuzey Amerika. Küresel isinmaya bagli olarak son yillarda dogal yasam bölgesinin disina yayilim gösteren böcek, Avrupa’da oldugu gibi Türkiye’nin Kirklareli, Edirne, Tekirdag ve son olarak Istanbul illerinde popülasyonunu da artirdi.

"Sultangazi Belediyesi gereken tüm tedbirleri aldi"

Sultangazi Belediyesi ekipleri, ilçedeki dantel böcegi popülasyonuna karsi çalismalarini yogunlastirdi. Sagligi tehdit etmese de kasintiya sebep olabilen böcege karsi ekipler hummali ilaçlama çalismalari gerçeklestiriyor. Belediye yetkilileri konuyla ilgili olarak, “Mevsimsel geçise bagli olarak ilçemizde görülebilen dantel böcegi, çevre illerimizde de bulunmaktadir. Dantel böcegi ve türevi hasere ile ilgili ilaçlama çalismalarimiz devam etmektedir. Vatandaslarimizin bu konuda herhangi bir tedirginlige kapilmamalarini rica ediyor ve Sultangazi Belediyesi olarak gerekli tüm tedbirlerin alindigini vurgulamak istiyoruz” açiklamasini yapti.
Kaynak: İHA