Samsun Tarim Fuari'nda 'Havza Tarim Potansiyeli Paneli' Düzenlendi

Bu yil 6'ncisi düzenlenen ve onur konugunun Havza oldugu Samsun Tarim Fuari'nda "Havza Tarim Potansiyeli Paneli" gerçeklestirildi.

TÜYAP Tüm Fuarcilik Yapim AS tarafindan organize edilen fuarda düzenlenen panelde, Havza tarimi sorunlari ve çözüm öneriler, Havza ayçiçegi tarimi, yem bitkileri yetistiriciligi ile besicilikte karlilik, verimlilik ve sürdürebilirlik gibi konular ele alindi.

TÜYAP Fuar Alani Karadeniz Salonu'nda düzenlenen ve moderatörlügünü Ondokuz Mayis Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Muharrem Özcan'in yaptigi panele Tarla Bitkileri Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Funda Arslanoglu, Arastirma Görevlisi Gülcan Kaymak ile Zootekni Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ergin Öztürk katildi.

Belediye Baskani Sebahattin Özdemir, tarimin gelistirilmesi için bilim ile uygulamayi birlestirecek pratik köprü kurulmasi gerektigini anlatarak, "Bu köprünün bir ucunda akademisyenlerimiz diger tarafinda üreticilerimiz olacak ve sorunlar ile çözümleri bulusturacagiz. Fuarimizin ve panelimizin hayirlara vesile olmasini diliyorum." dedi.

Havza Ziraat Odasi Baskani Coskun Genç de ilçedeki tarimin gelismesi için yapilmasi gerekler hakkinda bilgi vererek, ilçede gelisimin saglanmasi adina her türlü is birligine açik olduklarini kaydetti.

Panelin sonunda TÜYAP Samsun Bölge Müdürü Oguzhan Çamas tarafindan Özdemir ve Genç ile Havza Tarim ve Orman Müdürü Ibrahim Saglam, Havza TSO Baskan Vekili Yakup Akekin, Ilk Kivilcim Kadin Kooperatifi Baskani Nihal Bastug'a plaket verildi.

Panele Tarim ve Kirsal Kalkinmayi Destekleme Kurumu (TKDK) Samsun koordinatörü Bülent Turan da katildi.

Kaynak: AA