Merhum Basbakan Adnan Menderes Ve Arkadaslari, AK Parti Kilis Il Baskanliginca Anildi

Merhum Basbakan Adnan Menderes, dönemin Maliye Bakani Hasan Polatkan ve Disisleri Bakani Fatin Rüstü Zorlu, 16-17 Eylül 1961 tarihlerinde idam edilmelerinin 60. yil dönümü nedeniyle Kilis'de anildi.

AK Parti Kilis Il Baskan Yardimcisi Burak Bulut, parti binasinda düzenledigi basin toplantisinda, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde toplumsal ve siyasi unsurlariyla ilk darbenin 27 Mayis 1960 yilinda gerçeklestirildigini animsatti.

Iktidara gelen Adnan Menderes ve yol arkadaslarinin, milletin milli ve manevi degerlerini Anadolu cografyasindan silmeye çalisan CHP iktidarinin antidemokratik uygulamalarini rafa kaldirdigini aktaran Bulut, "Türkiye’ye çag atlatmis, milletin milli, manevi degerlerini iade-i itibar etmislerdir. Tek parti rejiminin ülkemize yasattigi en büyük zulüm olan Türkçe ezani özüne döndürerek, Anadolu’nun Ezan-i Muhammedi’ye olan özlemini gidermislerdir. Takvimler 27 Mayis 1960'i gösterdiginde, milli iradenin yüksek teveccühü ile dönemin tek parti zihniyetini geride birakarak iktidara gelen Demokrat Parti, darbeci, vesayetçi zihniyet tarafindan alasagi edilmistir." dedi.

Bulut, 1961 Eylül’ünde Adnan Menderes ve arkadaslari Disisleri Bakani Fatin Rüstü Zorlu ile Maliye Bakani Hasan Polatkan mizansen yargilamalar sonucu idam sehpasina çikarildigini belirterek sunlari kaydetti:

"Aileleriyle helallesmelerine dahi izin verilmeyen milletin evlatlari, idam sehpasinda bile milletimizin saadetini düsünerek hayata veda etmislerdir. 27 Mayis’ta baslayan darbeler 12 Eylül, 12 Mart, 28 Subat ile devam etmis ve milletimize büyük zararlar vermistir. Yalnizca milletin evlatlari degil bilakis demokrasi ve milli iradeye olan inançlariyla Türk milleti karanliga gömülmek istenmistir. 27 Nisan e-muhtirasi, 15 Temmuz Darbe Girisimi ile uyandirilmaya çalisilan bu karanlik odaklar, aziz milletimizin 15 Temmuz gecesi gösterdigi kararlilik ile sekteye ugratilmis ve ilelebet engellenmistir. Türkiye'de darbeler tarihi bir daha açilmamak üzere 16 Temmuz sabahi itibariyle kapanmistir. Sahneye koyulmak istenilen oyunlara, Türkiye'ye diz çöktürmek istenen her eyleme karsi milletine ve hizmete sevdali kadrolar ile Cumhurbaskanimiz ve Genel Baskanimiz Recep Tayyip Erdogan liderliginde Türkiye, demokrasi düsmanlarina en büyük dersi vermistir."

Kaynak: AA