Mafya Liderinin Mezarinin Basindaki Cinayete Iliskin Sorusturma Tamamlandi

Esenyurt’ta Azeri mafya lideri Nadir Salifov’un mezarinin basinda ölü bulunan Ali Hasimov cinayetine iliskin yürütülen sorusturma tamamlandi. Hazirlanan iddianamede Kanan Imanzade’nin müebbet hapis ile cezalandirilmasi talep edildi.

Mafya Liderinin Mezarinin Basindaki Cinayete Iliskin Sorusturma Tamamlandi
Esenyurt Gülvadi Mezarligi’nda 17 Ocak’ta meydana gelen olayda, Azerbaycanli mafya lideri Nadir Salifov’un kabrine gelen Ali Hasimov ile Kanan Imanzade tartismaya basladi.

Tartisma esnasinda Imanzade silah ile kolundan yaralanirken, Hasimov basindan vurulmus sekilde mezarlikta ölü bulundu. Bakirköy Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan olayla ilgili yürütülen sorusturmada hazirlanan iddianamede, olay tarihinde özel bir hastaneden silahla yaralanma olayina iliskin ihbar geldigi anlatilarak, görevli kolluk ekipleri tarafindan yarali Kanan Imanzade ile görüsüldügü belirtildi. Imanzade kolunu duvara vurdugunu, silahla yaralanmadigini söylerken, esinin ise alkol aldiklarini ve esinin Nadir Salifov’un mezarina gittigini anlattigi belirtildi. Polisler tarafindan Gülvadi Mezarligi’na gidildiginde Ali Hasimov’un ölü olarak bulundugu iddianamede belirtildi. Olay yeri ekipleri tarafindan yapilan incelemeye de yer verilen iddianamede, cesedin ayaklarinin arasinda silah oldugu ve silah ile kafasindan vuruldugu kaydedildi. Mezarligin oldugu alana gelen toprak yol üzerinde kan lekelerinin oldugu da iddianamede yer aldi.

“Abla ben tetikçiyim, olaylar çok büyüyecek, baska seyler olacak”

Olayla ilgili ifadesi alinan Lala Mammadova, “Kanan ile nisanliyiz. Ali ve Kanan arkadastir. Ali 2 haftadir yanimizda kaliyordu. Olay günü alkol aldigimiz sirada Ali bana ‘Abla ben tetikçiyim, olaylar çok büyüyecek, baska seyler olacak’ dedi.

Ali, Kanan ile konusmak isteyince onlari birakarak baska odaya gittim. Ali disari çikinca Kanan’a ne oldugunu sordum. Kanan ‘Ali beni öldürecek, öldürmeye götürüyor’ dedi.

Arkalarindan gittim. Nadir Salifov’un mezarina gittigimde Kanan’in kolundan yarali oldugunu gördüm. Ali’ye ‘Neden yaptin?’ dedim. Ali ‘Senin hatirin için kafasina sikmadim, koluna siktim’ dedi.

Ali bana silah dogrultarak ‘Kocanin yanina git’ dedi.

Ben Ali’nin öldügünü görmedim” seklinde konustu.



“Bir arkadasim beni arayarak ’Ali hasimlarinla is yapiyor, seni öldürmek üzere gönderilen bir tetikçi’ dedi”

Kanan Imanzade ise ifadesinde Ali ile bir arkadasinin tavsiyesi üzerine alacaklarini tahsil ettirmek için tanistigini söyleyerek, “Ali’nin ihtiyaçlarini karsiliyordum ve adam dövdürtüyordum. Bir dönem Ali ile olan bir fotografimizi profil resmi yaptim. Bunu gören bir arkadasim beni arayarak ‘Ali hasimlarinla is yapiyor, seni öldürmek üzere gönderilen bir tetikçi’ dedi.

Bu durumu Ali’ye sordugumda ‘O adamlar ile sadece 1 hafta is yaptim, alakam yok’ dedi” seklinde konustu.



“Ali silahi kafasina dayadi”

Olay günü maktul Ali’ye “Beni öldürmek için neden seni gönderdiler?” diye sordugunu söyleyen Imanzade, “Bu konuyu konusmak için disari çiktik ve manevi abim olarak gördügüm Nadir Salifov’un mezarina gittik. Burada Ali ile tartisirken onu ittim ve yere düstü. Yerden kaldirarak sarildim ve mezari öperek agladim. Ali’nin silahini istedim. Rahatlamak için birkaç el ates ettim. Silahi Ali’ye vererek rahatlamasi için ates etmesini söyledim. Ali silahi kafasina dayadi. Elinden almak istedigimde silah ates aldi ve kolumdan yaralandim. Esim yetisti ve hastaneye gittik. Ali’nin öldügünü hastanede duydum” dedi.

Iddianamede maktul Ali’nin elinde atis artigi bulundugu belirtilirken, zanli Kanan Imanzade’nin elinde ise atis artigina rastlanmadigi aktarildi. Kanan Imanzade’nin ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis ile cezalandirilmasi talep edildi.

Iddianamenin kabul edilmesiyle sanigin yargilanmasina önümüzdeki günlerde baslanacak.
Kaynak: İHA