Is Adamlarindan Olusan C-Majör Is'ten Sesler Korosu Durmak Bilmiyor

Is adami Recai Çakir tarafindan kurulan ve gün geçtikse üye sayisi artan C-Majör Is’ten Sesler Korosu, Bodrum’daki yanginda kül olan ormanlara ve evleri yanan köylülere destek amaciyla verdigi konserin ardindan simdi de Istanbul’da konser vermeye hazirlaniyor.

Is Adamlarindan Olusan C-Majör Is'ten Sesler Korosu Durmak Bilmiyor
Turizmci, hayirsever is adami Recai Çakir tarafindan kurulan ve sadece is adamlarindan olusan C-Majör Is’ten Sesler Korosu konserlerine devam ediyor. Bodrum’daki yanginda bahçeleri ve evleri yanan insanlara destek olmak için Bodrum Antik Tiyatro’da konser veren korosu, Istanbul’da down sendromlu çocuklar için ve ardindan Türkiye Alzaymir Dernegi ile İçel ve Istanbul’da konserler verecek. 2016 yilindan kurulan ve gün geçtikçe üyesi artan korodaki 120 gönüllü is adami sahneye çikarak yardim için sarki söylüyor. Oldukça genis bir repertuvara sahip olan C-Majör Is’ten Sesler Korosu, Türkiye’nin birçok bölgesinde konser vermeyi planliyor.

C-Majör’ün kurucusu Sianji Well Being Termal Resort Otel Yönetim Kurulu Baskani Recai Çakir, Bodrum’da verdikleri konsere destek olan herkese tesekkür ederek, “Çok güzel bir konseri daha geride biraktik. Bodrum Antik Tiyatro’da yapmis oldugumuz C-Majör Is’ten Sesler Korosu’nun 8’inci konseri, Bodrum daha yesil olsun ve Bodrum köylerine bir nebze destek olabilmek amaciyla organize ettigimiz bir konserdi. Konser Bodrum Belediyesi himayelerinde, Baskan Ahmet Aras’in, ayni zamanda Bodrum Tanitma Vakfinin baskani oldugu BOTAV ile yapilan is birligiyle gerçeklesti. Çok büyük sponsorlarimiz vardi. Özellikle Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Osman Gürün çok büyük destek verdiler. Kültür ve Turizm Bakanligi antik tiyatroyu bize tahsis ederek destek verdi. Herkese ayri ayri tesekküllerimi sunuyorum. Buradan elde ettigimiz sponsorluk gelirleriyle Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras ile konustuk köylülere zeytin fidesi yardimi yapmayi planliyoruz. Bunun yani sira Bodrum’da bir BOTAV ormani yapmak için bir organizasyon daha yapabiliriz diye düsünüyorum. Konserlerimiz devam edecek. Bundan sonraki konserimizin Istanbul’da olmasini planliyoruz. Konserlerimizi down sendromlu çocuklar için, Türkiye Alzaymir Dernegi ile biri İçel’de, biri Istanbul’da iki konser planliyoruz. LÖSEV için de bir organizasyon planimiz var. Bunun gibi dernekler ve vakiflar bizimle temas halinde. Bu bir sosyal sorumluluk ve iyilik hareketidir. Notalari iyilige dönüstürmeye devam edecegiz” dedi.



"IS INSANI OLAN, MÜZIGI SEVEN HERKES KOROMUZA KATILABILIR"

Koronun 120 is adamindan olustugunu ifade eden Çakir, “Koromuz 120’ye yakin bir üyeden olusuyor. Bu zaman zaman artiyor, zaman zaman azaliyor. Is nedeniyle gelemeyenler, ayrilanlar oluyor. Su anda 120 kisilik korodan en azindan 60 ila 80 kisi sahnede yer aliyor. Konsere gelen arkadaslar hem fiziken, hem madden destek oluyorlar. Koromuz tamamen is insanlarindan olusuyor. Özellikle is dünyasinin önemli isimlerinden olusan bir korodur. Üç önemli esas ariyoruz; müzigi seven, yardimsever olan ve is insani olan herkes C-Majör’e üye olabiliyor” seklinde konustu.

(Eren Ayhan /IHA)
Kaynak: İHA