Elmali Davasinda Anne Ve Üvey Baba Tutuksuz Yargilanmasina Avukatlardan Tepki

Saadet Ögretmen Çocuk Istismari ile Mücadele Dernegi (UCIM) Baskani Saadet Özkan, "Bu çocuklar 80 gündür özgür degiller. Aslinda tutuklu olan su anda onlar. Biz bu çocuklara söz verdik ve sözümüzü yerine getirip her celsede burada olacagiz" dedi.

Elmali Davasinda Anne Ve Üvey Baba Tutuksuz Yargilanmasina Avukatlardan Tepki
Antalya’nin Finike ilçesinde iki kardesin, istismara ugradigi gerekçesiyle saniklar anne ve üvey baba ve dayinin yargilanmasina Elmali Agir Ceza Mahkemesinde devam edildi. Saniklarin tutukluluk talebinin reddine, adli kontrol kararinin devamina karar verilerek durusma 15 Kasim’a ertelendi.

Adliye çikisi bir araya gelen ve ellerinde’ Tacizi affetme vicdani kirletme’, ’Istismar felakettir sessiz kalma’, ’Çocuktur rizasi yoktur, konu kapanmistir’ yazili döviz tasiyan avukatlar adina konusan UCIM Baskani Saadet Özkan, ‘çocuklarin vatandir’ diye çiktiklari bu yolda iki çocugun istismarcilara ‘dur’ diyerek konustugunu söyledi.



Mahkeme heyetinin delillerin toplandigini ve kararma süphesinin olmadigini söyleyerek, tutuksuz yargilamanin devam etmesine karar verdigini belirten Özkan, “Bu çocuklar 80 gündür özgür degiller. Aslinda tutuklu olan su anda onlar. Biz bu çocuklara söz verdik ve sözümüzü yerine getirip her celsede burada olacagiz. 15 Kasim saat 10.00’da o iki kahraman çocuk için adalet nöbetimize devam edecegiz” diye konustu.



"Mücadeleye devam edecegiz"

Mahkemelerin davalarin adliyede oldugunu dile getiren Özkan, “Biz neden susuyoruz. Çünkü çocuklar ifsa olmasin, istismarcilar çocuklari bilmesin, onlara zarar gelmesin diye. Ama hiç düsüncesizce o çocuklarin, her türlü adi sani, ortaya ayan beyan serildi. Bizler bugün buraya gelen çocuklar için mücadele eden hep birlikte sesimizi çikardik. Insan, çocuk haklarindan çocuklarin üstün yararindan ve davanin içindeki açikça söyleyemedigimiz ayrintilardan adli tip kurumunun raporundan da bahsettik. O zaman biz raporlari bir kenara birakalim, baska türlü televizyon ekranlarina çikalim davalari mi devam ettirelim. Hayir. Adalet devletin temeli denilen yerde adliye koridorlarinda vermeye devam edecegiz. Tüm çocuklar alçak istismarcilara karsi konusun sizi susturmalarina izin vermeyin. Mücadeleye devam edecegiz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA