Arastirmaya Göre, Günde 7 Bin Adim Atmak Daha Uzun Ve Saglikli Bir Yasam Sunuyor

Yapilan son arastirmada, günde 7 bin adim atan kisilerin daha uzun ve saglikli yasam sürdügü ortaya çikti.

South China Morning Post'ta yer alan habere göre, JAMA Network Open isimli tip dergisinde bu ay yayimlanan yeni hakemli çalismada, orta yaslilar için günde 7 bin adim atmanin yeterli ölçüt olacagi belirtildi.

Çalisma kapsaminda yaslari 38 ila 50 arasinda degisen 2 bin 110 kisi ortalama 11 yil boyunca takip edildi.

Her gün atilan 7 bin adimin daha uzun ve saglikli yasami beraberinde getirdigine isaret edilen çalismada uzmanlar mevcut adim sayisini gelistirmenin de fark yaratabilecegini aktardi.

Haberde uzun yillardir sikça tekrarlanan günde 10 bin adim atilmasi gerektigi yönündeki tartismalara da deginilirken, 1960'larda Japon bir sirketin "10 bin adim ölçer" adi verilen adim izleme cihazi gelistirdigine de atif yapildi.

Bu baglamda, Harvard Tip Okulu'ndan Dr. I-Min Lee, 10 bin adimlik geleneksel hedefin her seyden çok "pazarlama araci" oldugunu belirtti.

Ayrica Lee'nin 2019'da yaptigi arastirmada da daha düsük ölüm oranlarinin günlük 7 bin 500 adima varan yürüyüslerle iliskisi oldugu ortaya çikmisti.

Son yapilan çalisma, orta yasli kisilerin günlük ne kadar yürümesi gerektigine dair daha fazla fikir verse de henüz ABD federal saglik yetkililerince önerilen adim sayisi bulunmuyor.

Kaynak: AA