Aksaray'da Halk Otobüsleri Ve Motosikletler Denetleniyor

Aksaray’da polisin yaptigi uygulamalarda halk otobüslerinde yolcu sayisi, soförlerin SRC belgesi ile motosiklet sürücüleri ve evraklari denetleniyor.

Aksaray'da Halk Otobüsleri Ve Motosikletler Denetleniyor
Aksaray Il Emniyet Müdürlügüne bagli Trafik Tescil ve Denetleme Sube Müdürlügü ekiplerince kentin 3 farkli noktasinda halk otobüsleri ve motosikletler üzerinde denetimler devam ediyor. Sehrin trafik yogunlugunun bulundugu cadde ve sokaklarda polis ekiplerince kurulan denetim noktalarinda durdurulan halk otobüslerinde soföre ilk olarak yolcu sayisi sorulurken, vatandaslarin trafik güvenligi açisindan soförlerin SRC belgeleri de sorgulaniyor. Pandemi kurallarinin hatirlatildigi halk otobüslerinde sürücülere maskesiz ve ayakta seyahat edecek olan yolculari almamasi yönünde uyarilar yapiliyor. Diger yandan ise kentin trafik yogunlugunun oldugu noktalarda motosikletler durduruluyor. Ilk olarak sürücülerin kask denetimi yapiliyor. Daha sonra motosikletlerin tescil evraklari ve sürücü evraklari kontrol ediliyor. Kural ihlalinde bulunan sürücülere cezai islem uygulaniyor.

40 Halk otobüsü denetlendi

Aksaray’in trafikteki en yogun noktalarindan olan Ankara Caddesinde 1 ekip görev aldi. Aksaray’in birçok noktasina seyahat eden otobüslerin hareket ettigi nokta olan Kursunlu Camii önünde yolcularin binisi öncesi otobüs soförlerinden azami yolcu sayisi bilgileri alindi. Denetim esnasinda soförlerin tablet üzerinden kimlik ve ehliyet sorgulamasi gerçeklestirilirken, SRC belgeleri de kontrol edildi. 40 halk otobüsünün incelendigi denetimlerde her hangi bir olumsuzlukla karsilasilmazken, sürücüler diger noktalar için uyarildi.

25 motosiklet denetlenirken, 1 motosiklet trafikten men edildi

Trafigin yogun oldugu noktalarda en çok motosikletler üzerinde duruldu. Trafik yogunlugu içerisinde kask takmayan, tescilsiz motosiklet kullanan, ters seritte ilerlemeye çalisan ve motosikletin tesciline engel olacak degisikliklerde bulunan sürücüler durduruldu. 25 motosikletin incelendigi denetimlerde sürücülerin ilk olarak kask takip takmadigi tespit edilirken, motosikletin tescil ve sürücülerinin evraklari kontrol edildi. Motosiklet denetimlerinde durdurulan Hasan S.’ye (21) ait motosikletin plakasinin olmadigi tespit edilirken, yapilan incelemede ayni motosikletin tescil kaydinin olmadigi da tespit edildi. Trafikten men edilen motosiklet çekici marifetiyle 7 Emin Deposuna gönderildi.
Kaynak: İHA