ADÜ Ögretim Üyesi Sagkal'in Arastirmaci Oldugu Proje Tübitak Tarafindan Desteklendi

Aydin Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Egitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danismanlik Ana Bilim Dali Ögretim Üyesi Doç. Dr. Ali Serdar Sagkal’in da arastirmaci olarak yer aldigi proje, TÜBITAK 1001 kapsaminda desteklenmeye layik görüldü.

ADÜ Ögretim Üyesi Sagkal'in Arastirmaci Oldugu Proje Tübitak Tarafindan Desteklendi


Türkiye’de Psikolojik Danisman Egitiminde Etkili Süpervizör Geri Bildirimi ve Güçlendirilmesi: Bir Arastirma ve Gelistirme Projesi baslikli projenin yürütücülügünü Ege Üniversitesi’nden Doç. Dr. Betül Meydan, proje danismanligini ise Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. Dilek Yelda Kagnici’nin üstleniyor. Projede; Doç. Dr. Onur Dönmez, Dr. Burcu Pamukçu Karasu ve Dr. Melike Koçyigit Özyigit arastirma ekibinde görev aliyor.

Proje kapsaminda Egitim Fakültelerinin Rehberlik ve Psikolojik Danismanlik lisans programlarinda görev yapmakta olan süpervizör ögretim üyelerine süpervizör geri bildirimini güçlendirmeye yönelik Türkiye’de ilk kez bu projede gelistirilecek olan web temelli süpervizör geri bildirimi egitimi verilecek. Proje kapsaminda etkililigi sinanacak olan web temelli egitim programi proje sonunda Türkiye’de Rehberlik ve Psikolojik Danismanlik lisans programinda görev yapmakta olan tüm süpervizör ögretim üyelerinin kullanimina açilarak yayginlastirilacak.
Kaynak: İHA