AB, Türkiye'nin Dört Bir Yanindaki Etkinliklerle Avrupa Hareketlilik Haftasi'ni Kutluyor

Avrupa Hareketlilik Haftasi dolayisiyla düzenlenen etkinlikte bir araya gelen Avrupa Birligi Büyükelçisi Meyer-Landrut ile Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu kentsel hareketlilik, hareketli yasam konularinda farkindalik olusturmak amaciyla açiklamalarda bulundu.

AB, Türkiye'nin Dört Bir Yanindaki Etkinliklerle Avrupa Hareketlilik Haftasi'ni Kutluyor
Avrupa Birligi (AB) Avrupa Hareketlilik etkinlikleri kapsaminda Türkiye’nin dört bir yaninda etkinlikler düzenliyor. Etkinliklerin Istanbul ayaginda Avrupa Birligi Büyükelçisi Nikolaus Meyer-Landrut ile Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu bir araya gelerek ortak basin açiklamasi yapti. Gülhane Parki’nda gerçeklesen açiklama da küresel iklim degisikligi, sürdürülebilir kentsel hareketlilik, aktif hareketlilik, toplu tasima ve akilli ulasim çözümlerini destekleyen teknolojik gelisimler konularinin önemine dikkat çekildi.

Avrupa Hareketlilik Haftasi bu yil ’Sürdürülebilir Ulasim:Saglikli ve Güvenli Hareketlilik’ temasiyla gerçeklesiyor. Avrupa Hareketlilik Haftasi, Avrupa Komisyonu’nun sürdürülebilir kentsel hareketlilik konusundaki farkindalik olusturma çabasinin önemli bir kampanyasi olarak biliniyor. Aktif hareketlilik, toplu tasima ve diger temiz ve akilli ulasim çözümlerini destekleyen davranis degisikligini tesvik ediyor.

Avrupa Hareketlilik Haftasi dolayisiyla düzenlenen etkinlikte konusan Büyükelçi Meyer-Landrut, ‘‘Bugün Anadolu Yakasi’ndan vapurlar geldik. Avrupa Birligi hareketlilik haftasini kutluyoruz. Bu sene temamiz ‘Hareket et, saglikli kal’. Ulasimin karbon salinimini etkiledigini hepimiz biliyoruz. Bu etki her geçen gün artiyor. Bu yaklasimla çevremizi korumayi ve karbon salinimini azaltmayi amaçliyoruz. Yapilan bu çalismalarla birlikte daha iyi hava kalitesi, daha az trafik ve daha düsük bir karbon salinimi gerçeklesecek’’ dedi.

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu ise yaptigi açiklamada "Günümüzde iklim degisikligi en önemli konular arasinda yer aliyor. Küresel isinmanin yikici etkilerini tüm dünyada yasiyoruz. Karbon salinimini artiran etkenlerden biri de ulasimin aktörleridir. Bu düsüncelerle sürdürülebilir ulasim yöntemlerini, çevreci çözümleri tesvik etmeyi, farkindalik olusturmayi hedefliyoruz. Çevreci ulasim yöntemlerini tesvik etmeyi, bisiklet kullanimini artirmayi ve bu yöntemlerle karbon salinimini azaltma noktasinda farkindalik olusturmayi hedefliyoruz’’ ifadelerini kullandi.

Avrupa Hareketlilik Haftasi her yil 16-22 Eylül tarihleri arasinda gerçeklestiriliyor. Yerel yetkililer, hafta boyunca yenilikçi planlama önlemlerini denemeye, yeni altyapi ve teknolojileri desteklemeye, hava kalitesini ölçmeye ve halktan geri bildirim almaya tesvik edilir. Her yil artan sayida kent ve kasabanin katildigi ve medyanin yogun ilgi gösterdigi kampanya, genel olarak Avrupa ve ötesinde sürdürülebilir kentsel hareketliligi destekleyen itici bir güç olarak görülüyor.
Kaynak: İHA