Yusufeli Ilçe Merkezinin Tasinacagi Yeni Yerinde Çalismalar Tüm Hiziyla Devam Ediyor

Artvin’de Çoruh Nehri üzerinde, tamamlandiginda Türkiye’nin en yüksegi baraji olma özelligi tasiyacak olan Yusufeli Baraji’nin sulari altinda kalacak ilçe merkezinin tasinacagi yeni yerlesim yerindeki çalismalar tüm hiziyla devam ediyor.

Yusufeli Ilçe Merkezinin Tasinacagi Yeni Yerinde Çalismalar Tüm Hiziyla Devam Ediyor
Artvin’in Yusufeli ilçesinde yapimi devam eden baraj insaati nedeniyle sulari altinda kalacak ilçe merkezinin tasinacagi yeni yerlesim alanindaki çalismalarda sona gelindi. 2 bin 654 hak sahibiyle Türkiye’nin en büyük iskan projesinde, üst yapi çalismalari hizla ilerliyor.

DSI 26. Bölge Müdürlügünden alinan bilgilere göre, Yusufeli ilçesi yeniden yerlesim üstyapi çalismalari insaati 3 ayri bölgede etaplar halinde devam ediyor. Birinci bölgede yar alan kamu ve sosyal donatilar insaati ile altyapi ve çevre düzenlemesi isi kapsaminda hükümet konagi, ilçe emniyet müdürlügü, adliye, PTT, kütüphane, ilçe gençlik ve spor müdürlügü, kapali spor salonu, merkez camii ve müftülük binasi, ögretmenevi ve 16 derslikli ortaokulun yapimi tamamlandi.

Ikinci bölgede ise 357 adet konut, 62 adet dükkan, 2 adet ticaret merkezi, 1 adet belediye hizmet binasi ve 1. bölge 3. etap 161 adet konut, 7 adet dükkan, 1 adet 25 yatakli hastane insaati ile altyapi ve çevre düzenlemesi isi yüzde 91 seviyeye ulasti.

Artvin ili Yusufeli ilçesi 4. bölge 2. etap 208 adet konut, 16 adet dükkan ve 6 adet ticaret merkezi (36 dükkan) insaatlari ile altyapi ve çevre düzenlemesi isi yüzde 46 seviyesinde oldugu bildirildi.

2. bölge 1. etap 340 adet konut ve 16 adet dükkan insaati ile altyapi ve çevre düzenlemesi isi yüzde 85 seviyesinde. 2. bölge 2. etap 248 adet konut ve 32 adet dükkan insaati ile altyapi ve çevre düzenlemesi isi yüzde 84 seviyesinde. 2. bölge 3. etap 336 adet konut insaati ile altyapi ve çevre düzenlemesi isi yüzde 84 seviyesinde. 2. bölge 4. etap 250 adet konut ve 4 adet dükkan insaati ile altyapi ve çevre düzenlemesi isi yüzde 86 seviyesinde. 4. bölge 1. etap 226 adet konut, 4 adet dükkan ve 2 adet ticaret merkezi 812 dükkan) insaatlari ile altyapi ve çevre düzenlemesi isi yüzde 39 seviyesinde.

1. etap 3. bölge 334 adet konut, 16 adet dükkan, ilçe jandarma komutanligi, 24 derslikli lise ve saglik ocagi insaatlari ile altyapi ve çevre düzenlemesi isi tamamlanmistir. 3. bölge 2. etap 224 adet konut, 8 adet dükkan ve 1 adet semt cami insaatlari ile altyapi ve çevre düzenlemesi isi ise tamamlandigi belirtildi.
Kaynak: İHA