Yemen'in Hadramevt Kentinde Gösterilerin Ardindan Kismi Sokaga Çikma Yasagi Ilan Edildi

Yemen'in Hadramevt kentinde hayat pahaliligini protesto için düzenlenen gösterilerin ardindan kismi sokaga çikma yasagi ilan edildigi bildirildi.

Hadramevt Valiliginden yapilan yazili açiklamada, Vali Ferac Salmin el-Bahseni'nin karariyla saat 20.00-06.00 arasinda kentte sokaga çikma yasagi uygulanacagi belirtildi.

Açiklamada, yeni bir duyuruya kadar devam edecegi kaydedilen sokaga çikma yasaginin gerekçesine iliskin ise su ifadelere yer verildi:

"Mesru barisçil protestolari istismar eden müdahaleci unsurlar tarafindan kentte çikarilan kargasa, kaos ve kamu düzeninin bozulmasi göz önünde bulunduruldu."

Öte yandan Hadramevt Milli Egitim Müdürlügü de gelecek pazar gününden itibaren bir hafta süreyle okullarda egitime ara verildigini duyurdu.

Yemen'in Hadramevt ve Aden kentlerinde, hayat pahaliligini protesto için düzenlenen gösterilerde dün, polisin müdahalesi sonucu iki kisinin yasamini yitirdigi bildirilmisti.

Yemen'in birçok kentinde, pazartesi gününden bu yana yasam kosullarinin agirlasmasindan dolayi yogun gösteriler düzenleniyor. Güvenlik güçlerinin, kargasanin, yollarin kesilmesinin, kamu ve özel kurumlara saldirilarin önlenmesi için konuslandirildigi belirtiliyor.

- Yemen'deki iç savas ve insani kriz

Uzun süredir siyasi istikrarsizligin hüküm sürdügü Yemen'de Iran destekli Husiler ile hükümete bagli güçler arasinda çatismalar yasaniyor.

Husiler, Eylül 2014'ten bu yana baskent Sana ve bazi bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karsi Yemen hükümetine destek veriyor.

Yemen'de 7 yildir süren çatismalarda 233 bin kisi yasamini yitirdi. Dünyanin en fakir ülkeleri arasinda yer alan Yemen'de iç savas nedeniyle büyüyen insani kriz korkunç boyutlara ulasti.

Birlesmis Milletlere göre yaklasik 30 milyon nüfuslu Yemen'de 22 milyondan fazla kisi yardima ve korunmaya ihtiyaç duyuyor.

Kaynak: AA