Geliri Selden Etkilenenlere Bagislanacak Bi-Re-Y Resim Sergisi Liv Hospital Vadi Istanbul'da Düzenlendi

Ressam Tülin Kanun'un ögrencilerinin eserlerinden olusan sergiden elde edilecek gelir Ahbap Dernegi vasitasiyla Kastamonu'ndaki sel felaketi magdurlarina bagislanacak Tülin Kanun: 'Bundan önceki sergilerimizde hastaliklara farkindalik yaratmaya çalisiyorduk. Projenin çikis noktasi da buydu. Sürekli üretip yardimlarda kullanilmasini istiyoruz' Ahbap Dernegi Kurucusu ve sarkici Haluk Levent: 'Bizler elimizden ne geliyorsa bu memleket için yapmaya devam edecegiz'

Ressam Tülin Kanun'un koordinasyonunda, ögrencilerinin eserlerinden olusan Bir Resim Yap (Bi-re-y) Projesi resim sergisinin açilisi yapildi.

Liv Hospital Vadi Istanbul'daki açilisa Ahbap Dernegi Kurucusu ve sarkici Haluk Levent ile TRT Istanbul Radyosu Türk halk müzigi ses sanatçisi Nursaç Doganisik da katildi.

Sergide satilan tüm eserlerin gelirleri Kastamonu'ndaki sel felaketinde magdur olan ailelere bagislanacak.

Sergi açilisinda AA muhabirine konusan Kanun, proje kapsaminda 7. kez sergi gerçeklestirdiklerini söyledi.

Kanun, Liv Hospital'den sergi teklifi alinca mutlu olduklarini, satilan tablolardan elde edilen gelirin Kastamonu'daki sel felaketinde magdur olan aileler için Ahbap Dernegi'ne verilecegini belirtti.

Haluk Levent'le çok eski bir dostlugunun oldugunu kaydeden Kanun, söyle devam etti:

"O da bu bagislari felaket magdurlari için kullanacak. Çok mutluyuz. Liv Hospital'in tüm organizasyonlarinda bulunmaya çalisiyoruz. Bundan önceki sergilerimizde hastaliklara farkindalik yaratmaya çalisiyorduk. Projenin çikis noktasi da buydu. Sürekli üretip yardimlarda kullanilmasini istiyoruz. Bu, ögrencilerim adina da çok iyi oluyor. Erken yaslarda sergide bulunmus, bir yandan da hayirli bir yapmis oluyorlar."

- "Ahbap Dernegi'nin basarisini Ahbap çocuklarinin yaptigina inaniyorum"

Sarkici Haluk Levent ise sergide satilan eserlerden elde edilecek gelirin dernegi araciligiyla ihtiyaç sahiplerine ulasmasindan mutluluk duydugunu dile getirdi.

Levent, felaket bölgelerinde bütün birimlerle is birligi protokolleri yaptiklarini ve ortak çalismaya önem verdiklerine kaydederek, "Bizler elimizden ne geliyorsa bu memleket için yapmaya devam edecegiz. Hiç felaket olmasin ki hiç yardim da yapmayalim ama maalesef felaketler bitmiyor. Küresel iklim degisiklikler vesaire... Ben Ahbap Dernegi'nin basarisini Ahbap çocuklarinin yaptigina inaniyorum. Ben Haluk Agabeyleri olarak bir nevi yönetiyorum ama sahada çok çalisan onlar." ifadelerini kullandi.

Fami Musiki ve Sanat Derneginin konser verdigi etkinlik, Haluk Levent'in moderatörlügünde Prof. Dr. Sertaç Çiçek, Prof. Dr. Gökhan Kahveci, Doç. Dr. Ali Buturak ve Uzman Dr. Utku Zor'un konusmaci oldugu "Kalbi Genç Tutmak için 10 Etkili Tavsiye" baslikli söylesiyle sona erdi.
Kaynak: AA