ABD Disisleri Sözcüsü Price Açiklamasi 'Türkiye Ve Katar, Kabil'den Normal Uçuslarin Da Baslamasi Için Çalisiyor'

ABD Disisleri Bakanligi Sözcüsü Ned Price, Kabil havalimanindan charter uçuslarinin yani sira normal uçuslarin da baslamasi için Türkiye ve Katar'in çaba gösterdigini belirtti.

ABD Disisleri Bakanligi Sözcüsü Price, günlük basin brifinginde Afganistan'daki son duruma iliskin degerlendirmelerde bulundu.

Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararasi Havalimani'ndan charter uçuslarinin yavas yavas yapilmaya basladigini kaydeden Price, havalimanindan normal uçuslarin da yapilmasinin hem Afgan halki, hem uluslararasi toplum hem de Taliban için önemli oldugunu söyledi.

Price, Kabil havalimaninin normal uçuslara da baslayabilmesi noktasinda Türkiye ile Katar'in önemli çaba gösterdigini vurguladi.

Mezar-i Serif'ten yapilmasi beklenen uçuslarin bir türlü baslamamasi konusunu yakindan takip ettiklerini de kaydeden Price, kentten uçuslarin baslamasi gerektigini ve bu konuda çalistiklarini ifade etti.

Öte yandan sözcü, 31 Agustos'tan bu yana Afganistan'dan 36 Amerikan vatandasinin ve ABD'de oturum iznine sahip 24 kisinin tahliye edildigini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA