Yemen Basbakani Abdulmelik Ile Türkiye'nin Sana Büyükelçisi Pulat 'Ikili Iliskileri' Görüstü

Yemen Basbakani Muin Abdulmelik ile Türkiye'nin Sana Büyükelçisi Mustafa Pulat, iki ülke arasindaki iliskilerin güçlendirilmesi konusunu degerlendirdi.

Yemen hükümetine bagli SABA ajansinin haberine göre, Basbakan Abdulmelik, Suudi Arabistan'in baskenti Riyad'da Büyükelçi Pulat'i kabul etti.

Görüsmede, iliskilerin iki ülke çikarlarina hizmet edecek sekilde güçlendirilmesi ve gelistirilmesi ile Yemen'deki son gelismeler ele alindi.

Yemen'deki savas nedeniyle hükümetin karsi karsiya oldugu zorluklara deginen Abdulmelik, söz konusu zorluklarin asilmasi için hükümetin sarf ettigi çabalarin uluslararasi destek görmesi gerektigine dikkati çekti.

Büyükelçi Pulat da Türkiye'nin Yemen ve mesru hükümetine yönelik tutumunun sabit oldugunu belirterek, Ankara'nin Yemen'in birligine, istikrarina ve güvenligine verdigi destegi teyit etti.

Uzun süredir siyasi istikrarsizligin hüküm sürdügü Yemen'de, Iran destekli Husiler ile hükümete bagli güçler arasinda çatismalar yasaniyor.

Husiler, Eylül 2014'ten bu yana baskent Sana ve bazi bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karsi Yemen hükümetine destek veriyor.

Kaynak: AA