Volkan Bozkir'in Birlesmis Milletler 75. Genel Kurul Baskanligi Görevi Sona Erdi

Disisleri Bakanligi, eski AB Bakani ve Basmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkir’in Birlesmis Milletler 75. Genel Kurul Baskanligi görevinin sona erdigini açikladi.

Volkan Bozkir'in Birlesmis Milletler 75. Genel Kurul Baskanligi Görevi Sona Erdi
Bakanlik tarafindan yapilan yazili açiklamada, “Eski AB Bakani ve Basmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkir, 14 Eylül 2020 tarihinde üstlendigi Birlesmis Milletler 75. Genel Kurul Baskanligi görevini bugün tamamlamistir. Genel Kurul Baskanligi, Birlesmis Milletler teskilatinda seçimle isbasina gelinen en üst düzeyli görevdir. Sayin Bozkir, Birlesmis Milletlerin 75 yillik tarihinde bu görevi yürüten ilk Türk vatandasi olmustur. Sayin Bozkir, görevi süresince, Covid-19 pandemisinin getirdigi kisitlamalara ragmen Genel Kurul çalismalarinin kesintisiz biçimde devamini saglamis, uluslararasi toplumun vicdanini yaralayan Filistin, Suriye ve Myanmar gibi krizlerin Genel Kurul’da ele alinmasina yönelik çabalara öncülük etmis ve tüm üye devletlerin esit temsil edildigi Genel Kurul’un güçlendirilmesine yönelik çabalara destek vermistir” denildi.

Açiklamanin devaminda sunlar kaydedildi:

“Sayin Bozkir, ayrica, çok taraflilik ilkesinin güçlendirilmesi, en az gelismis ve gelismekte olan ülkeler ile dünyanin çesitli bölgelerinde çatisma, dogal afetler ve insani krizlerden etkilenen gruplara destek verilmesi ve kadinlarin toplum hayatindaki rolünün güçlendirilmesi konularina öncelik atfetmis, resmi ziyaretleri araciligiyla bu konulari uluslararasi kamuoyunun da dikkatine getirmistir. Sayin Bozkir’in ortaya koydugu gerçekçi, kararli ve duyarli liderlik uluslararasi toplum ve Birlesmis Milletler camiasinca takdirle karsilanmistir. Sayin Bozkir’i basarili Genel Kurul Baskanligi için tebrik ediyor, halefi Maldivler Disisleri Bakani Sayin Abdulla Shahid’e BM 76. Genel Kurul çalismalarinda basarilar diliyoruz.”
Kaynak: İHA