Umman Ticaret Heyeti Trabzon Ticaret Ve Sanayi Odasi'ni Ziyaret Ett

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasi (TTSO) Baskani Suat Hacisalihoglu, Umman'dan kente gelen ticaret heyeti ile görüstü.

Hacisalihoglu, makaminda kabul ettigi Ummanli is insanlari ile karsilikli isbirligi konularinda görüs alisverisinde bulundu.

Körfez ülkelerine Trabzon'u tanitmak için yillardir çalisma yürüttüklerini belirten Hacisalihoglu, "Suudi Arabistan basta olmak üzere Birlesik Arap Emirlikleri, Katar ve Bahreyn'de fuarlara katildik. Trabzon'a hiç Arap turist gelmezken 500 bin turist sayisina ulastik. Önümüzdeki dönemde Körfez ülkelerinden daha çok turist ve yatirimci bekliyoruz." dedi.

Hacisalihoglu, Arap Yarimadasi'ndan direkt uçuslarla en kolay ulasilabilecek destinasyonun Trabzon oldugunun altini çizerek, "Direkt uçuslarin da artmasini bekliyoruz. Tanitimlarimiz devam edecek. Sizin de gördügümüz gibi yeme, içme ve konaklama konusunda imkanlarimiz genis." diye konustu.

Trabzon'un hinterlandinin en güvenli yatirim bölgeleri arasinda yer aldigini da vurgulayan Hacisalihoglu, "Turizmin yaninda ticaret, egitim, saglik sehriyiz. Sanayi konusunda önemli yatirimlar var. Umman'daki ticaret odalariyla da is birligi yapip ticareti gelistirmeyi istiyoruz. Odamizdaki dis ticaret ofisi vasitasiyla karsilikli is birligi konularinda temaslarimiz sürmelidir." degerlendirmesinde bulundu.

TTSO Meclis Üyesi Yilmaz Karadeniz ve yönetim kurulu üyelerinin de katildigi ziyarette, karsilikli yatirim ve ticaret firsatlarini degerlendirmek istediklerini dile getiren is insanlarina, Trabzon'daki ticaret ve sanayi kollarina iliskin video sunumu da yapildi.

Kaynak: AA