Sakarya'da Belediyenin Yetistirdigi Tibbi Ve Aromatik Bitkiler Ihracat Yolunda

Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce: 'Insallah tarimsal ürün çesitliliginin artmasiyla yeni pazarlarin açilmasini saglayacak, üreticilerimizi destekleyecek ve Sakarya’yi tarimda marka sehir haline tasiyacagiz'.

Sakarya Büyüksehir Belediyesi, Botanik Vadisi'nde yetistirdigi tibbi ve aromatik bitkilerle ilaç ve kozmetik sanayisine ham madde saglanmasinin yani sira ihracatini gerçeklestirmeyi hedefliyor.

Belediyeden yapilan açiklamada, Kocaali, Kaynarca ve Karasu sinirlarindan geçen Melen Isale Hatti üzerindeki 3 bin hektarlik alanda 2 milyonu askin bitkinin toprakla bulusturuldugu ve bir kisminin hasadina baslandigi belirtildi.

Adaçayi ve lavanta hasadinin ardindan bugün biberiye hasadinin yapildigi aktarilan açiklamada, yaklasik 150 dekarlik alandan 1 tonun üzerinde elenmis biberiye elde edildigi ifade edildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, vadinin, tibbi ve aromatik bitkilerin üretim merkezi haline geldigini, dikimi yapilan 2 milyonu askin bitkinin sehrin ekonomisine ve tarimsal iddiasina büyük güç kattigini kaydetti.

Vadide, adaçayi, kusburnu, melisa, kekik, ihlamur, akasya, bögürtlen, defne gibi aromatik bitkilerin yeserdigini bildiren Yüce, kentte tarimsal verimliligi zirveye çikarmak için büyük çaba sarf ettiklerine isaret etti.

Yüce, Melen Isale Hatti üzerinde bulunan yaklasik 70 kilometre uzunluga sahip atil alanin degerlendirildigini anlatarak, Sakarya'nin tarimsal gelecegini garanti altina almak, tarimda ürün çesitliligini artirmak ve mümbit topraklardan maksimum verim saglamak adina çalismalarini büyük bir titizlikle sürdürdüklerini vurguladi.

Tibbi ve aromatik bitkilerin, ilaç sanayi basta olmak üzere kozmetik sanayisinde kullanilacagina ve yurt disina satisi ile ülke ekonomisine katkilar sunulacagina deginen Baskan Yüce, belediye marifetiyle yapilan tarimsal hamlelerin sehrin gelecegi için çok önemli oldugunu belirtti.

Yüce, "Insallah tarimsal ürün çesitliliginin artmasiyla yeni pazarlarin açilmasini saglayacak, üreticilerimizi destekleyecek ve Sakarya’yi tarimda marka sehir haline tasiyacagiz." ifadesini kullandi.
Kaynak: AA