Prof. Dr. Mehmet Ceyhan Açiklamasi 'Asi Karsitlarinin Içinde Bir Tane Bilim Insani Yok'

Enfeksiyon Hastaliklari Dernegi Baskani Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, asi karsitlarina tepki göstererek, “Karsitlarin içinde bir tane bilim insani yok, asiyla ilgisi olmayan doktorlarin çogu ürün pazarliyor, istekleri önemsenmek ve söhret olmak” dedi.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan Açiklamasi 'Asi Karsitlarinin Içinde Bir Tane Bilim Insani Yok'


Kanal D ekranlarinda hafta içi her gün yayinlanan sunuculugunu Hakan Ural ile Nur Tugba Namli’nin yaptigi “Neler Oluyor Hayatta” programina Prof. Dr. Mehmet Ceyhan ile gazeteci Abdurrahman Dilipak özel açiklamalarda bulundu. Asi karsitlarina deginen Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, “Karsitlarin içinde bir tane bilim insani yok, asiyla ilgisi olmayan doktorlarin çogu ürün pazarliyor, istekleri önemsenmek ve söhret olmak” dedi.

Asilanmanin önemini dile getiren Ceyhan “Halkin yüzde 80’ini asilanirsa salgin biter, asidan zarar görmüs bir insan görülmemis” diye konustu.

Ceyhan, duyarliligi en yüksek test olarak ise PCR testini isaret ederek zorunlu asilanmanin olmadigini söyledi.



Gazeteci Abdurrahman Dilipak ise “Asiya karsi degiliz, asi dayatmasina karsiyiz” sözleriyle düsüncesini dile getirdi. Dilipak, asi olmama sebebini “Içerigini bilmiyoruz” açiklamasiyla yanitlayarak, “Bu kadar çok as, insanda mutasyona sebep olacak, PCR testi tam bir sahtekarlik” sözleriyle iddiada bulundu.
Kaynak: İHA